16 april, 2015
Mælke Kefir Crème Fraiche
Comments : 7 Posted in : Dessert, Mad Inspiration, Mælk Kefir on by : Michelle Tags: crème fraiche, mælkekefir, opskrift, probiotika
Kefir crème fraiche er utrolig nemt at lave. Det eneste du skal bruge er nogle mælkekefir svampe og fløde. Læg cirka en spsk svampe i 400 ml fløde. Lad det stå på køkkenbordet i 12-24 timer, ryst glasset nogle gange når du husker.
Stil så glasset på køl i mindst 12 timer. Din kefir fraiche er enormt langtidsholdbar. Den kan dog nå at ændre smag efter et stykke tid og blive mere sur/ost-agtig i det.
Fordi konsistensen er meget tyk kan det være svært at fiske svampene op igen. Brug de største svampe du har, fisk dem ud med fingrene eller spis udenom. De kan også lægges i et papir te filter eller en lille stofpose evt.
I princip kan du tømme glasset (lad svampene være i) og fylde på med nyt fløde igen.
Få svampene her
7 thoughts
Pingback: Kefir Fraiche og Kraut Kartoffel Salat | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde
Pingback: Kombucha Jello med Kefir Fraiche top | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde
Pingback: Kefir Fraiche Dip | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde
Pingback: Glutenfri Kornfri Mælkekefir Brownie | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde
Pingback: Ærte Bøffer med Kefir Fraiche Mynte Dip | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde
Jeg afventer mine første kefir-gryn, så har aldrig prøvet det selv. Jeg vil bare høre om man evt kunne lægge grynene i en the-pose under processen?
De formerer sig så det er bedst at lægge dem løs i, men en fintmasket sigte kan fange dem når du hælder væsken fra? Og ellers må du prøve dig frem, de fleste har dig svampene løs i beholderen