HomeDessert Hjemmelavet Bulgarsk Yoghurt Opskrift og Give Away!!

Hjemmelavet Bulgarsk Yoghurt Opskrift og Give Away!!

Comments : 151 Posted in : Dessert, Ikke kategoriseret, Mad Inspiration on by : Michelle Tags: , , , , , , ,

Jeg er helt hooked på min nye yoghurt starter!!!

Tyk, cremet, nemt at lave og smager dejligt mild..  Og så indeholder den en meget eftertragtet bakterie, nemlig Lactobacillus Bulgaricus !

Bulgarsk yoghurt opskrift

Lige præcis den bakterie er undersøgt meget og har fået tilskrevet en masse gode egenskaber. Ikke mindst at den er en af de bakterier,  som er bevist,  overlever turen gennem mavesækken og er udemærket til at (med) befolke tarmene. Probiotika FTW!!!

Den blev opdaget da en russisk forsker ville finde ud af hvordan det kunne være at mange Bulgarer levede så længe, mange blev ældre end 100 år. Han linkede deres gode helbred og sundhed til at de spiste så meget yoghurt, hvilken så gjorde han fandt den specifikke stamme lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.

Nu vil jeg ikke kede jer med en laaaaang historie om den her bakterie men læs mere om den her, her og her!

Køb din starter her!

Jeg laver min egen yoghurt og har gjort længe, det er både nemt og dejligt at vide hvad der er i. Se min opskrift her.

Man behøver ikke noget fancy udstyr, bare husk at pakke gryden varmt ind, så skal der nok komme yoghurt ud af det. Men jeg blev lidt træt af at jeg ikke kunne blive ved at bruge den starter jeg havde købt fra supermarkedet, om det nu var græsk yoghurt, tyrkisk yoghurt eller skyr.

Så læst jeg mig frem til at en “heirloom” starter kultur kan bruges uendelige gange, så det var da sådan en jeg skulle have fat i. Heirloom oversættes til “original/traditionel”.

Jeg fandt en kultur på nettet, ventede spændt på at modtage den og prøvede den af med det samme. WOW!!! Det er den bedste yoghurt jeg nogensinde har smagt!

Starter bestilles her

Basis opskrift bulgarsk yoghurt.

 • 1/4 tsk starter frysetørret bulgarsk yoghurt
 • 2 liter mælk

Jeg brugte 500 ml fløde og 1.5 liter sødmælk, men alle slags mælk kan bruges, også plantemælk.

(Se her, her og her for eks. Bare husk at tilsætte lidt agar agar når du laver det på plantemælk, for at få en tykkere konsistens)

For billeder af yoghurt lavning se her

Varm mælken op i en gryde til lige under kogepunktet. Hvis du tager temperatur så skal den være omkring 85c, men jeg måler ikke. Når den bobler minimalt så er den ved at være der. Holdt temperaturen her i cirka 5 min, det ændrer protein strukturen og giver en tykkere yoghurt. Rør rundt imens.

Lad mælken nu køle ned til cirka 40-45C gr. Man kan køle ned ved at stille gryden i isbad, eller bare lade den være. Husk at den skal være lun når du tilføjer din starter. Når du kan dyppe din lillefinger i og lade den være i i 5 sekunder og det stadig føles behagelig så er det fint.

Nu tager du en smule af det lune mælk i en kop og pisker din starter i. Derefter hælder du det i gryden og pisker godt. Pak nu din gryde i en eller to håndklæder og stil lun på køkkenbordet eller i ovn med kun lyset tændt. Temperaturen skal helst være omkring 40 til max 45 gr celcius.

Lad det stå i  mindst 6-8 timer (min står 10-18 timer, så mere laktose bliver spist) og vupti, yoghurt!

Stil nogle timer på køl inden spisning.

Bulgarsk yoghurt opskrift

Ønsker du en tykkere yoghurt så kan man dryppe vallen fra ved at bruge ostelærred eller for eks en si med viskestykke i over en dyb skål. Husk at først sætte din færdigfermenterede yoghurt på køl i nogle timer inden du drypper vallen fra.

Vallen kan efterfølgende blive brugt i bagning og lign. Jeg bruger min stavblender efter det har dryppet for at få en ensartet yoghurt. Man kan også bruge stavblenderen når yoghurten er færdig fermenteret uden at dryppe den, bare husk at køle den først nogle timer inden du blender, da det ellers bliver meget tyndtflydende (efter feedback fra min dejlige gruppe)

Bulgarsk yoghurt opskrift

Husk at beholde noget af din yoghurt som starter til næste gang!!! Det er her det bliver så smart, nemlig at din egen yoghurt er blevet din starter. Jeg bruger mindst to spsk færdig yoghurt på en hver liter mælk når jeg laver min yoghurt. Husk at den max skal være en uge gammel, ellers frys noget af din færdige yoghurt hvis du ikke laver det hyppig nok.

Bulgarsk yoghurt opskrift

Give Away!!!!!

Så nu kommer det bedste, det sted hvor jeg fik min bulgarske yoghurt starter fra er bacillusbulgaricus.com, og de har givet mig lov at give hele 8 pakker med starter væk!!!

Bulgarsk yoghurt opskrift

Du kan få fingrene i enten en starterpakke til 4 liter færdig yoghurt eller til 8 liter færdig yoghurt!

Og husk, at hvis du passer godt på din yoghurt, at du aldrig behøver at købe en starter. Og ikke kun det, du vil også selv kunne dele ud, og glæde endnu flere med den her dejlige starter kultur!!

Bulgarsk yoghurt opskrift

VINDERNE AF STARTERKULTURENE ER:

Tillykke:

Dina, Charlotte, Nina, Aase, Maj-Britt, Rune, Kerstin og Thit!!!!! Jeg har lagt svar under jeres kommentar, husk at tjekke jeres mail.

Mange tak for deltagelse allesammen

Husk at tjekke bacillusbulgaricus ud for mere information omkring bulgarsk yoghurt og deres starter kultur og for at bestille den selv!!!

Det tager cirka 4-5 dage (!!) indtil den lander i postkassen så det er til at overkomme ..

Nu, hvad skal du gøre for at få fat i sådan en fætter??!!

Tre ting:

 1. Du skal ind på facebooksiden “Altomfermentering.dk” og give den en like 

https://www.facebook.com/altomfermentering/?ref=ts&fref=ts

2. Du skal kommentere på det her opslag at du har liket fb siden samt hvorfor du godt kunne tænke dig den her yoghurt starter. Husk at det skal være en kommentar HER på siden

3. Du skal like det her opslag.

Den her give away varer fra den 13 jan 2017 til den 17 jan 2017 kl 20.00

Vinderen vil få besked på den e-mail adres kommentaren bliver lagt op med og her på siden.

Det er en privat give away som er organiseret af mig og bacillusbulgaricus.com

HELD OG LYKKE!!!!

151s COMMENTS

151 thoughts

 • januar 13, 2017 at 1:38 pm

  Har ventet spændt på hvad der ville komme, vil gerne i gang med egen yoghurt, håber at få mange gode bakterier. Er liket

  • Michelle
   januar 19, 2017 at 9:41 am

   Du får tilsendt et brev yoghurtstarter Aase! Tillykke, du modtager en mail idag.

 • Tine Scholkmann
  januar 13, 2017 at 1:42 pm

  Spændende! Fordi jeg ikke synes almindelige yoghurter er særlig gode. Ville så gerne prøve selv. ❤?

 • Katrine
  januar 13, 2017 at 1:43 pm

  Jeg er gået lidt i stå med yoghurt fremstilling – måske har jeg haft for travlt med andre fermenteringseksperimenter?
  Alt få en ny kultur ville helt sikkert kickstarte det igen.

  Ps. Tak alt al din inspiration 🙂

 • Tine Scholkmann
  januar 13, 2017 at 1:43 pm

  Og jeg har liket fbsiden???

 • Pernille Rosendal Jensen
  januar 13, 2017 at 1:47 pm

  Min søn vil elske det, og min mave det samme. Like begge steder

 • Maj-Britt Gulstad
  januar 13, 2017 at 1:52 pm

  Wauw, det lyder godtnok lækkert. Jeg elsker alle mine fermenteringseksperimenter og deler dem med rund hånd til alle der har lyst, tænk om jeg nu kunne sende 2 spsk youghurt med nogen hjem og de kunne dyrke og dele, så bliver der jo en hel bulgarsk revolution . ❤️❤️❤️

  • Michelle
   januar 19, 2017 at 9:38 am

   Du får tilsendt et brev yoghurtstarter Maj-Britt! Tillykke, du modtager en mail idag.

   • Maj-Britt
    januar 27, 2017 at 6:47 pm

    Modtaget i dag, jeg glæder mig til at få yougurt søndag morgen ❤ Tak Michelle

 • Betina Pedersen
  januar 13, 2017 at 1:53 pm

  Jeg har selvfølgelig liket på facebook.
  Jeg har lavet mælkekefir i lang tid nu og det har haft en rigtig positiv virkning på mine sarte/ syge tarme. så det ville være så fantastisk at prøve denne yoghurt (måske den kan hjælpe endnu mere) ?
  PS Tusind tak for en fantastisk side og masser af skønne opskrifter ?

 • Maj-Britt Gulstad
  januar 13, 2017 at 1:54 pm

  Har selvfølgelig liket både her og der. Og gentager lige.
  Vil starte en mindre bulgarsk revolution ved at. Dele den skønne youghurt. ❤️

 • Helle
  januar 13, 2017 at 1:55 pm

  Nu har jeg forsøgt fermentering af vandkefir, kombucha og sauerkraut men er aldrig blevet helt tilfreds med min fermentering af mælkeprodukt (mælke kefir). Så jeg vil virkelig gerne have fingrene i de små bakterier så jeg kan udvikle mine mælkefermenteringkompetencer.?

 • januar 13, 2017 at 1:56 pm

  Spændende opdagelse – måske en endnu nyttigere kultur end den, der er i A38? Og vigtigt for diversiteten – også på dette område ?

 • Nina
  januar 13, 2017 at 1:59 pm

  Vi er allerede nu stor fan af både kombucha, vandkefir og mælkekefir, og mine børn indtager det hele dagligt (og har faktisk aldrig en sygedag!!!). Vi mangler dog selv at lave yoghurt, da det spises dagligt, og jeg vil elske også at kunne give dette til mine unger (og synes helt ærligt ikke altid at standarden er helt optimal i færdig købte). Så det vil være en fantastisk og elsket nyt medlem af vores probiotika famillie<3

 • Amalie A.
  januar 13, 2017 at 2:02 pm

  Jeg har for nyligt opdaget fermenteringens vidunderlig univers. Jeg har fermenteret kål, lavet vandkefir og kombucha. Nogle gang i lidt større mængder, end jeg kan nå at indtage 😉
  Yoghurt spiser jeg til gengæld dagligt. Jeg ville elske at kunne lave min egen – det ser både lækkert og hyggeligt ud 🙂

 • Nina
  januar 13, 2017 at 2:08 pm

  Vi er allerede nu stor fan af både kombucha, vandkefir og mælkekefir, og mine børn indtager det hele dagligt (og har faktisk aldrig en sygedag!!!). Vi mangler dog selv at lave yoghurt, da det spises dagligt, og jeg vil elske også at kunne give dette til mine unger (og synes helt ærligt ikke altid at standarden er helt optimal i færdig købte). Så det vil være en fantastisk og elsket nyt medlem af vores probiotika famillie<3 Og har liket på facebook:-)

  • Michelle
   januar 19, 2017 at 9:38 am

   Du får tilsendt et brev yoghurtstarter Nina! Tillykke, du modtager en mail idag.

   • Nina
    januar 19, 2017 at 11:02 am

    Wuhuuuuuuuuuuuuu! Og har allerede lokket min nu mor med, så hende vil jeg dele med ?

    • Michelle
     januar 19, 2017 at 12:42 pm

     Yes! Det lyder godt!!!

 • Hanne Birke
  januar 13, 2017 at 2:13 pm

  Jeg dyrker mælkekefir men har tilgode at prøve at lave yoghurt – det må da prøves 🙂

 • Tilde
  januar 13, 2017 at 2:14 pm

  Maverne herhjemme trænger til et boost efter vinterens vira og den knap så fiberholdige julemad, så alles næser vil synes godt om lidt bakterier med posten..
  alt er liked

 • Hanne Birke
  januar 13, 2017 at 2:14 pm

  Jeg ville elske at kunne lave min egen sunde yoghurt 🙂

 • mareike
  januar 13, 2017 at 2:16 pm

  Jeg er storforbruger af mælkekefir og kombucha, men joghurt har jeg ikke prøvet at lave selv før. Så det er en oplagt mulighed – måske kan jeg overtale min søn til at smage? Mælkekefir smager for meget af kostald, synes han. Krydser fingrene.

 • Charlotte
  januar 13, 2017 at 2:18 pm

  Ej, hvor lyder det lækkert! Jeg har liket din side og håber jeg vinder en lille starterpose – har længe prøvet at finde en dansk jogurt med god konsistens og smag (total mangelvare – selv den græske smager sådan lidt flad i det). Det lader til at den bulgarske her er lige sagen. Og så lyder det også meget nemmere at lave jogurten end jeg troede. Den skal stå i min seng, ligesom risengrød <3

  • Michelle
   januar 19, 2017 at 9:39 am

   Du får tilsendt et brev yoghurtstarter Charlotte! Tillykke, du modtager en mail idag.

 • Anja
  januar 13, 2017 at 2:18 pm

  Et perfekt supplement til min efterhånden store samling af fermenterings “bugs”. Elsker yoghurt og er frisk på at prøve noget nyt.
  Har “liket” alt om fermentering for længe længe siden ?

 • Margit Kristensen
  januar 13, 2017 at 2:20 pm

  Det kunne jeg godt bruge, jeg elsker yoghurt, men spiser der næsten aldrig, da de meste er fyldt med
  sukker ,så derfor vil det være godt selv at lave

 • Lisbeth Seierøe Mortensen
  januar 13, 2017 at 2:30 pm

  Jeg har eftersøgt denne youghurt starter. Har altid rigtig meget “vrøvl” med maven trods sund kost. Jeg vil elske at være en af de heldige. Åhh

 • Eva
  januar 13, 2017 at 2:38 pm

  Så er der liked alle steder 🙂
  Jeg kunne godt tænke mig at lave en lækker tyk cremet yoghurt, da det kræver meget fløde før min mælkekefir bliver tyk og cremet. Manden er heller ikke helt glad for mk smagen, men måske denne kan overbevise ham.

 • Lone
  januar 13, 2017 at 2:40 pm

  Fordi jeg er vild mMmed hjemmelavet youghurt. Har liket begge steder…….

 • Linea
  januar 13, 2017 at 2:41 pm

  (Jeg har liket facebooksiden)
  Jeg kunne godt tænke mig en starterkultur. Jeg elsker yoghurt, og er sikker på, at bakterierne i min mave også vil elske de nye lejekammerater hvis jeg vinder.
  Tak for altid herlig inspiration, her, og på facebook.

 • Dina Sjøberg
  januar 13, 2017 at 2:43 pm

  Ville være fedt at lave en anden yoghurt end mælkekefir – det ser jo for lækkert ud, det der Michelle ?? Troede det var meget mere kompliceret

  • Mette Petersen
   januar 13, 2017 at 2:54 pm

   Tak for gode opskrifter 🙂 jeg er med på vandkefir, kimchi, og kombucha- men mælkekefir bliver jeg aldrig ven med….youghurt derimod…det ville jeg gerne prøve!

  • Michelle
   januar 19, 2017 at 9:40 am

   Du får tilsendt et brev yoghurtstarter Dina! Tillykke, du modtager en mail idag.

 • Charlotte Rosenlund
  januar 13, 2017 at 2:57 pm

  Lyder mega sejt at kunne dyrke sin egen starter! Lige hvad min mave har brug for. Håber jeg en dag kan få fingre i sådan en starter ? Har liket siden?

 • Annette Victoria Dalgaard
  januar 13, 2017 at 2:58 pm

  Liket fb siden☺ min søn har en tarm sygdom så kunne virkelig godt tænke mig at han kunne prøve den yoghurt.

 • Susanne Hannibal
  januar 13, 2017 at 3:02 pm

  Fordi jeg ikke har forsøgt mig med Youghurt før og derfor ligeså godt kan starte med en ordentlig stamme nu hvor jeg har lyst til at gøre forsøget.
  Har liket facebooksiden.

 • Karina
  januar 13, 2017 at 3:13 pm

  Facebooksiden har mit like 🙂 jeg vil gerne vinde, fordi du har lavet en meget indbydende beskrivelse af yoghurten og fordi vi er vilde med yoghurt hjemme hos os – derfor vil jeg også gerne prøve at lave det.

 • Juliah
  januar 13, 2017 at 3:15 pm

  Kunne være rigtig spændende at komme igang med egen youghurt. Mine børn er ret glade for youghurt, men får ikke lov til at få det så tit, da jeg ikke synes at supermarkeds produkter har særlig stor sundhedsværdi. Men hvis jeg selv kunne komme i gang, så kunne de få lov til at få sin lyst stillet noget oftere.

 • Lotte Fredslund
  januar 13, 2017 at 3:21 pm

  Min mor har store problemer med sin fordøjelse, og jeg vil så gerne prøve at finde noget, der kan hjælpe hende. Og så har jeg længe gerne selv villet igang med yogurt, så jeg krydser virkelig fingre for at blive een af de udvalgte! Tak for både denne side og opskrifterne, og for facebookgruppen – der fik jeg vandkefirgryn af en sød kvinde, som fik mig startet på al fermenteringen.

 • Juliah
  januar 13, 2017 at 3:22 pm

  Det kunne være rigtig spændende at komme i gang med egen youghurt. Mine børn er ret glade for youghurt, men får ikke lov så tit, da jeg ikke synes at supermarkeds youghurt ikke har den store næringsværdi. Men med hjemmelavet youghurt kunne de få sin lyst til youghurt styret noget oftere.
  (Har liked).

 • Lillian Pedersen
  januar 13, 2017 at 3:57 pm

  Jeg har liket begge steder ?
  Jeg er afhængig af yoghurt – spiser det dagligt. Jeg har prøvet at lave det selv – men det kunne ikke slå min favorit tyrkisk yoghurt. Det vil være fantastisk hvis jeg kunne lave en lækker OG sund yoghurt

 • Lulu Bermann
  januar 13, 2017 at 4:00 pm

  Har liket både her og på fb. Jeg vil rigtig rigtig gerne være den heldige vinder. Min mand har fået konstateret Parkinson, og i den forbindelse har jeg læst en del om mælkesyrebakterier, fermentering og Vagusnerve. Det ville bare være fedt.

 • Merethe Stoffer
  januar 13, 2017 at 4:07 pm

  Det kunne være så lækkert selv at lave sojayogurt med alle de gode bakterier ? billederne er så fristende. Har liket siden ?

 • januar 13, 2017 at 4:19 pm

  Jeg har liket begge steder?
  Jeg vil mega gerne i gang med den gode yoghurt. Lavede mælkekefir, men grynene mistede desværre pusten, så dette ville være perfekt?

 • Mette Mikkelsen
  januar 13, 2017 at 4:28 pm

  FB like alle steder 🙂
  Min bulgarske kæreste ville blive lykkelig over at modtage denne starterkultur, da han virkelig savner sin bulgarske yoghurt. Vi har flere mislykkedes forsøg bag os med købte og hjembragte fra BG, så en, der rent faktisk virker igen og igen ville være fantastisk!

 • Charlotte G
  januar 13, 2017 at 4:35 pm

  Jeg har liket.
  Jeg vil elsker selv at lave youghurt

 • Anette Tygesen
  januar 13, 2017 at 4:39 pm

  Hos os spiser vi MK yoghurt hver dag. Det er vores “slik. Håber vi bliver så heldige at vinde

 • januar 13, 2017 at 5:12 pm

  Liket behørigt ?. Michelle, jeg kan jo ikke leve uden hjemmelavet yoghurt, og denne her vil blive puslet, plejet, passet og givet i indflytningsgave til min datter, når hun engang flytter hjemmefra ?.

 • januar 13, 2017 at 5:17 pm

  Liket behørigt ?. Michelle (nu åd sætternissen min kommentar, prøver igen) – jeg kan jo ikke leve uden hjemmelavet yoghurt, og denne her bulgarske heirloom vil blive puslet, plejet, passet og givet i indflytningsgave til min datter når hun flytter hjemmefra ?.

 • Anders Rask
  januar 13, 2017 at 5:38 pm

  Lyder spændende ?
  Vil bruge bacillen til min morgenmad og i min kamp mod min inflammation i kroppen

 • Bodil Andresen
  januar 13, 2017 at 5:40 pm

  Det lyder til at være lige det min mave og tarm flora længe har ønsket sig. Jeg glæder mig til at prøve det <3

 • Hanne Møller Bjerg
  januar 13, 2017 at 5:41 pm

  Jeg vil meget gerne vinde et brev, så jeg kan komme i gang. Har liket på FB.

 • Lone Jørgensen
  januar 13, 2017 at 5:42 pm

  Det skal simpelthen prøves!

 • Jane Rødgaard
  januar 13, 2017 at 6:04 pm

  Din Facebook-side har fået et like for lang tid siden ?
  Det kunne være spændende at lave sådan en sund yoghurt selv, så vi kan få nogle sunde tarme herhjemme ?

 • Britta
  januar 13, 2017 at 6:09 pm

  Den yoghurt starter jeg har er lidt til den sure side… det kunne være skønt at prøve en mildere version…
  Især da jeg fermenterer 24 timer…

  Håber at jeg vinder…
  jeg har selvfølgeligt liket FB siden ❤️

 • Heidi
  januar 13, 2017 at 6:45 pm

  Det lyder som et lækkert alternativ til den daglige skyr, som jeg godt kan blive liiiidt træt af ind i mellem. Så en start på en frisk ny morgenmad, vil være en kærkommen gave.

 • Heidi
  januar 13, 2017 at 6:55 pm

  Har forresten like’et både her og der 🙂

 • januar 13, 2017 at 7:01 pm

  Nu er brevene jo nok afsted…men super fedt blog indlæg. Tusind tak for det! Jeg vil prøve at skaffe “starteren” selv-for prøves skal det….jeg vil da gerne være I stand til at dele ud af den gode youghurt hvis den sådan kan gavne folks helbred ?? ?? vh Lise-Lotte

  • Michelle
   januar 13, 2017 at 7:32 pm

   Der bliver trukket lod næste onsdag. Så alle der skriver inden tirsdag kl 20 er med!!!

 • januar 13, 2017 at 7:04 pm

  Jeg tænker de gratis startere nok er væk.. men super godt blogindlæg! Tusind tak. Jeg vil da rigtig gerne prøve det så jeg har en skøn og sund youghurt at dele ud af, jeg har liket på fb. ???

 • Ditte Sandkamm
  januar 13, 2017 at 7:05 pm

  Jeg har liket og vildt gerne have den da mine børn og jeg elsker youghurt. Det dejligt supplement til kefiren herhjemme! Jeg lover at dele flittigt ud af den. 🙂

 • Jeppe
  januar 13, 2017 at 7:26 pm

  Super spændende! Liket! Jeg laver kefir og har tidligere prøvet at lavet yoghurt og tykmælk, og vil rigtig gerne prøve med denne bulgarske kultur! Tak for din blog iøvrigt! Mvh Jeppe

  • Søren Duun
   januar 13, 2017 at 8:20 pm

   Det lyder spændende at kunne fremstille sin egen yoghurt med Bulgarsk bakterier
   Her ii familien bager og fremstiller vi mange ting selv , dog ikke yoghurt. ,men vi har mod på at prøve det også.
   Jeg laver Kefir og eddike.

 • Line
  januar 13, 2017 at 7:41 pm

  Jeg vil egentlig gerne i gang med at spise yoghurt igen, men har ikke lyst til at købe det i butikker. Så dette er en oplagt mulighed for at komme i gang 🙂

 • Ady W. Aarestrup
  januar 13, 2017 at 7:52 pm

  Synes godt om altomfermentering.dk ? Elsker bare yoghurt og surmælksprodukter som sådan??

 • Søren Duun
  januar 13, 2017 at 8:10 pm

  Lyder spændende med bulgarsk yogurt
  Kunne godt tænke mig at prøve at fremstille dette da vi spiser meget af det herhjemme og så skulle det være sund.

 • Lilja
  januar 13, 2017 at 8:12 pm

  Ej, det lyder spændende! Jeg har allerede en kombucha, som står og hygger sig, men mangler probiotikaen. Har liket begge steder og håber, der lander et brev i min postkasse

 • Camilla Olsen
  januar 13, 2017 at 8:32 pm

  Jeg har ikke lavet yoghurt før, men jeg vil rigtig gerne i gang med det. Det lyder til, at man får en rigtig lækker yoghurt med den kultur. Fb-siden er liket for længst og jeg har liket opslaget:)

 • Rune lyngholm
  januar 13, 2017 at 8:34 pm

  Vi vil rigtig gerne prøve det Michelle 🙂 og dele rigeligt ud af nye kulture her i Sønder Jylland 🙂

  • Michelle
   januar 19, 2017 at 9:42 am

   Du får tilsendt et brev yoghurtstarter Rune! Tillykke, du modtager en mail idag.

   • Rune
    januar 19, 2017 at 6:35 pm

    Ej hvor fedt det er vi mega glade for tænk sig vi kan være så heldige 🙂 rak for din fantastiske side og dine opslag 🙂 vi har lært så meget af dig og ja her kærte vi om endnu en god ting 🙂 fermentering er fortiden nutiden og fremtiden 🙂 juhuuu vi vandt sgu 🙂 glæder os så MEGET!!!!!!!!!

 • Kerstin Sofia Cederlöf
  januar 13, 2017 at 9:22 pm

  Kerstin Sofia

  VK, Mk, eddikemor som laver æblecidervinegær, Bokashi kompostering, en del af mine nye mikrofamiliemedlemmer som skal passes og plejes for at give mig, min hund og mine høns gode ting. Både hunden og hønsene elsker Mk, og jeg er overbevist om at de har gavn af det. Så et til familiemedlem er mere end velkomment!

  • Michelle
   januar 19, 2017 at 9:42 am

   Du får tilsendt et brev yoghurtstarter Kerstin! Tillykke, du modtager en mail idag.

 • Kerstin Sofia Cederlöf
  januar 13, 2017 at 9:28 pm

  Ok kan se jeg glemte at sige at jeg har liket fb siden. Er i øvrigt medlem i fb gruppen, men det er alle andre måske også. Kerstin Sofia

 • Anna
  januar 13, 2017 at 10:29 pm

  Wow, sikke en skøn give away, – den har jeg gerne ville smage længe Bor hvor vi kan få den fedeste, dejligste biodynamiske mælk, tror det vil være et super match med kulturen. – Og så har to test smagere på 5 og 8 der elsker fed yougurt med honning 🙂

  • Anna
   januar 14, 2017 at 9:07 pm

   Og altså like, like og super like hele vejen rundt, glemte bare at sige det i kommentaren.

 • januar 14, 2017 at 12:52 am

  Har liket både her og på fb. Jeg vil rigtig rigtig gerne være den heldige vinder. 🙂

 • januar 14, 2017 at 5:15 am

  Jeg har lavet kombucha og Vandkefir længe og er netop startet med mælkekefir og er vild med det. Noget af det sjoveste ved alt det her fermentering er faktisk alle de søde mennesker jeg har delt svampe og gryn med gennem tiden. Når de afhenter hos mig får vi oftest en god snak og flere smagsprøver. Så JA tak til en ny bulgarsk stamme at dele ud af ❤

 • Sonja Poulsen Heden
  januar 14, 2017 at 5:54 am

  – spændt på smag og virkning og udseende 🙂
  – jeg gad da godt at vinde et starter-sæt .. er i gang med at læse op på de forskellige bakterier og det er da for vildt !! <3 😀

 • januar 14, 2017 at 7:21 am

  Jeg liker allerede din side, og har lige givet dit indlæg på Facebook et like også. 🙂 Tak for dine altid gode idéer.
  Jeg krydser fingre for, at jeg vinder. 🙂

 • Malgorzata
  januar 14, 2017 at 9:17 am

  Den skal absolut proces ?❤

 • anett liv simonsen
  januar 14, 2017 at 9:52 am

  Hej ? Jeg har liked både her og på fb siden. Elsker disse sider og er vild med kombucha, VK og MK og fermenterede grøntsager ??????
  1000 tak Michelle ?
  Det kunne være sjovt også selv at lave en yoghurt, så jeg har et alternativ til min MK som jeg får hver morgen. ???

 • ANNE-METTE
  januar 14, 2017 at 10:34 am

  Det senere virkelig lækkert ud, det kunne jeg godt tænkte mig at gå i gang med! Liker her og på facebooksiden og håber at være heldig at få en tørstarter. Hvis ikke, kan det måske tænkte at der er nogen der senere vil dele ud af starter til youghurten.

 • Lise
  januar 14, 2017 at 11:27 am

  Jeg har liket både på fb og her 🙂
  Har længe forsøgt, at få husets teenager til at spise MK i stedet for den ækle, søde youggi yoghurt han dagligt indtager – uden held. Jeg tænker, at denne milde yoghurt ville være noget nemmere at få i ham 😀 og så ville sidegevinsten jo være, at jeg får endnu en form for probiotika i mit sortiment (Y)

 • Lise
  januar 14, 2017 at 12:07 pm

  Jeg har liket begge steder 🙂 Ville rigtig gerne i gang med yoghurten og håber at den milde form vil være lidt mere “spiselig” for husets teenager, der så kunne overtales til at droppe den oversøde købe-yoghurt. Han er glad for vk – men mk bryder han sig ikke om.

 • Michelle
  januar 14, 2017 at 12:43 pm

  Jeg er nysgerrig fordi jeg tror på sammenhængen mellem den sunde tarm og mit mentale helbred, og derudover fordi den også virker til plantemælk. Det bliver ikke meget bedre ❤️

 • Ida
  januar 14, 2017 at 12:55 pm

  Har høkassen klar – mangler bare at komme i gang med hjemmelavet! Der går en del A38 til herhjemme, kunne godt tænke mig at prøve noget andet..

 • Sofie
  januar 14, 2017 at 3:26 pm

  Den er liket og jeg kunne godt tænke mig starterkultur fordi jeg super godt kunne tænke mig at komme igang med at lave min egen veganske sojayoghurt og fordi jeg med glæde vil være med til at dele den med andre og få gang i nogle gode tarmbakterier 🙂

  • Mette Petersen
   januar 14, 2017 at 5:00 pm

   Jeg vil så gerne være med, men kan ikke få det til at virke med at sætte en kommentar ind 🙁

 • Liv
  januar 14, 2017 at 5:34 pm

  Hvor lyder det lækkert! Kender kun til hjemmefermenterede yoghurt, hvor der skal tilsættes købt starter i form af pulver eller frisk yoghurt. Jeg vil sætte pris på en kultur, der kan køre videre uden tilsætning af ny kultur. Har liket begge steder 🙂

 • Sanne
  januar 14, 2017 at 5:58 pm

  Har liket 🙂 Har gang i både kombucha, vk og mk, og synes det kunne være spændende at komme i gang med yoghurt også.

 • Sanne
  januar 14, 2017 at 6:00 pm

  Ville være dejligt også at komme i gang med yoghurt 🙂

 • Michelle
  januar 14, 2017 at 6:02 pm

  Har ?? Jeg prøver at genoprette min tarmflora efter en hård anibibotika kur, så tænker dette kan hjælpe! Håber jeg bliver en af de heldige??

 • Lene Danielsen
  januar 14, 2017 at 6:11 pm

  Jeg har ikke så mange fine argumenter, vil bare gerne lave noget sundt og velsmagende youghurt.

 • Lise Larsen
  januar 14, 2017 at 6:11 pm

  Jeg ville så gerne igang med at lave min egen yoghurt.

 • Anette S
  januar 14, 2017 at 6:12 pm

  Øj, det gad jeg godt. Har forsøgt et par gange med plantemælk, men det lykkes bare ikke. Og jeg er ikke hooked på al det soja man kan købe.

 • Kim
  januar 14, 2017 at 6:17 pm

  Har lenge hatt lyst til å lage youghurt, tåler ikke vanlig melk. Men kan drikke når jeg fermenterer, kanskje det kan bli det samme med youghurt ?

 • Susanne Jensen
  januar 14, 2017 at 7:06 pm

  Har selvfølgelig liket alle steder ❤ vil elske at få noget yoghurt kultur. Er glad for mælkekefir, men savner en lækker yoghurt ?

 • Frederikke
  januar 14, 2017 at 7:30 pm

  Det ser så nemt og spændende ud!! Der tilsættes vanille, men sødes den også? Vi TRÆNGER til den yoghurt i min familie ?

  • Michelle
   januar 14, 2017 at 7:32 pm

   Jeg koger ofte en vaniljestang med, men det giver kun let sødme, til sødme tilsætter jeg rå honning eller dadelsirup når jeg serverer det..

 • Edith Nielsen
  januar 14, 2017 at 7:38 pm

  Har liket begge steder, jeg kunne rigtig godt tænke mig at være med til 4l-, yoghurt er det eneste mælkeprodukt jeg indtager til gengæld ville det være godt at få et hjemmelavet produkt.

 • Marienta
  januar 14, 2017 at 8:22 pm

  Skønt. Håber det bliver spredt lidt ud i landet så vi alle får en mulighed at hente “opstarter”
  Ser super lækkert ud.?

 • Christel
  januar 14, 2017 at 8:30 pm

  Er liket.
  Jeg kunne SÅ godt tænke mig at vinde og prøve den lækre yoghurt! Den ser så cremet og lækker ud. Jeg har før lavet mælkekefir men kunne virkelig godt tænke mig at prøve denne form for yoghurt. Min dreng på 6 har godt af de gode bakterier og elsker yoghurt!
  Jeg krydser fingre og takker som altid for et spændende indlæg??

 • Tina Husted
  januar 14, 2017 at 10:24 pm

  Det lyder godt nok spændende – det ville jeg og mine unger (som elsker yougurt) elske at vinde ?

 • Maria
  januar 14, 2017 at 11:24 pm

  Yeiiihhh! Fordi jeg eeelsker cremet yoghurt ? Men har ikke selv prøvet at lave det før!
  Har selvfølgelig liket FB siden ?

 • Matilde
  januar 15, 2017 at 12:18 am

  Jeg har liked.
  Det lyder spændende med den aktive kultur.
  Dét vil jeg gerne prøve at lave med mine børn, så de udover fornøjelsen af at skabe noget selv også får en forståelse af hvordan youghurt opstår.

 • Linda
  januar 15, 2017 at 4:28 am

  Årgh jeg vil gerne vinde den her give away – er startet på gastronom uddannelsen og det vil være då spændende at have sin egen kultur og eksperimentere med den både privat og ifm studiet/læretid ?

 • Anna
  januar 15, 2017 at 8:15 am

  Spændende. Jeg vil rigtig gerne vinde. Vi er på gaps og det kunne være en lækker variation når vi begynder på yoghurt. Jeg liker dig allerede på Facebook ?

 • Pernille
  januar 15, 2017 at 10:29 am

  Har liket begge ??. Jeg har været i gang med brygning af kombucha i et par måneder og er meget fasineret af alle de måder man fermenterer på og kunne godt tænke mig at starte op med yoghurt ?

 • Dorthe Marie
  januar 15, 2017 at 11:43 am

  Jeg har for længe siden liket og fulgt FB-siden – og også fået min ældste søn med på. Har selvfølgelig også liket her. Jeg vil rigtig gerne prøve at lave den yoghurt, da min erfaring er, at min mave/krop er vild med de gode bakterier, som jeg ellers indtager i pilleform – ville være dejligt med noget mere “naturligt”, der samtidig smager godt :).

 • Pingback: Kokosmælk Yoghurt Opskrift | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde

 • Pingback: Mandel Mælk Yoghurt Opskrift | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde

 • Pingback: Soja Mælk Yoghurt Opskrift | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde

 • Thit
  januar 15, 2017 at 5:02 pm

  Min mave ville uden tvivl have godt af den bakterie, og så har jeg længe drømt om at lave yoghurt selv!

  Facebooksiden har jeg selvfølgelig synes godt om for længe siden ?

  • Michelle
   januar 19, 2017 at 9:44 am

   Du får tilsendt et brev yoghurtstarter Thit! Tillykke, du modtager en mail idag.

 • januar 15, 2017 at 5:12 pm

  Wau, det ser godt ud! Sidder og skriver på min næste bog og ville vildt gerne afprøve en gang kokosyoghurt til den.

 • bertha
  januar 15, 2017 at 6:08 pm

  Jeg laver masser af kefir, men savner yoghurt! Og har liket facebooksiden og opslaget 🙂

 • Gitte
  januar 15, 2017 at 6:29 pm

  Jeg må bare prøve yougurt også da jeg håber at den kan rette op på min tarmflora sammen med kefiren og dermed hjælpe mig til at undgå medicinering for Psoreasis.

  I øvrigt tak for din inspiration med opskrifter mv.

 • Karina
  januar 15, 2017 at 9:47 pm

  Det ville være super med ekstra gode baktusser i yoghurten. Her er der mælkeallergi så vi er allerede ude i hjemmelavet da købeudgaverne er dyre og fyldt med citronsyre, sukker og andet unødigt. Håbe håbe på at vinde.. ??

 • Signe
  januar 16, 2017 at 12:28 pm

  Har liket siden på fb. Jeg er lige startet med at fermentere og vil rigtig gerne give mig i kast med en omgang yoghurt. Håber jeg vinder 🙂

 • Charlotte Skou
  januar 18, 2017 at 7:23 am

  Jeg er glad for fermetering og dyrker kombucha og alt der kan fremme bakteriemiljøet i tarmen har min interesse?
  Jeg har været på en 100 dages bredspektret penicillinkur for 1 år siden og har lært hvor gavnligt og vigtigt probiotic er for vortes velvære.
  Jeg har lært så meget siden jeg begyndte at følge
  Fb siden- Tak??

 • Malgorzata
  januar 18, 2017 at 12:27 pm

  Den ville jeg også gerne prove ? mumms

 • Tina Egevang
  januar 18, 2017 at 12:38 pm

  Hej!
  Det ser så lækkert ud, at jeg må prøve den.
  Hvis jeg vinder, vil jeg blive meget glad.
  Men, men hvad skal jeg så bruge mine mk til?

 • Alette
  januar 18, 2017 at 5:20 pm

  Har længe godt kunnet tænke mig at lave yoghurt. Vil prøve at lave den på thises nye urmælk og naturmælks biodynamiske. Når produktionen er igang vil jeg dele ud til mine søde kollegaer der ligesom mig er blevet ret optaget af at fermentere. Facebooksiden er forlængst liket. Krydser fingre!

 • anett liv simonsen
  januar 25, 2017 at 9:26 pm

  Hej. Jeg har købt starter og lavet mit første yoghurt idag. Her efter ca. 101/2 time synes jeg den er lidt for tynd. Bliver den tykkere hvis jeg lader den stå længere, eller skal den bare på køl, og evt hældes igennem et klæde?

  • Michelle
   januar 25, 2017 at 10:38 pm

   Både på køl og med klæde bliver den tykkere, du kan også lade det stå længere. Har du brugt sødmælk?

   • anett liv simonsen
    januar 26, 2017 at 8:41 am

    Ja, jeg har brugt sødmælk fra Gram slot og en pose 330ml fløde ?. Nu har den stået ude omkring brændeovnen med håndklæde om siden i går. Den er stadig lidt for tynd i forhold til det billede af din fine yoghurt. Nu sætter jeg den på køl, og så må jeg se om den bliver tykkere. Tænkte om det også kunne afhænge af mængden af starter? Du skriver 1/4 tsk. til 2 liter, men jeg kom lidt mere end 1/4 tsk i, da mit brev med starter var til 4 liter, og med den mængde starter der var i brevet, tænkte jeg at skulle komme lidt mere i til de 2 liter jeg lavede ?. Tak for dine dejlige sider Michelle. Vh. Anett

    • Michelle
     januar 26, 2017 at 8:19 pm

     Vi krydset fingrene for tyk yoghurt!! Efter køl og evt dræn burde den være perfekt!

 • Lisbeth Seierøe Mortensen
  februar 25, 2017 at 8:34 am

  Så fik jeg min yoghurt starter tilsendt. Glæder mig til at få den igang. Tak for denne fantastiske inspiration.

 • Borgny Kjærnet
  marts 18, 2017 at 12:56 pm

  Hei. Er det mulig og bestille en yoghurt starter her av deg.

  • Michelle
   marts 18, 2017 at 12:58 pm

   Desværre sælger jeg dem ikke, men brug linket og bestil der, den sendes fra Luxembourg og ankommer i cirka en uge..

 • Helle
  april 1, 2017 at 8:00 pm

  Hej Michelle, jeg har nu lavet yoghurt med lac. Bulgaricus kulturen og oplever at når jeg har lavet et par omgange yoghurt hvor jeg starter den nye portion med en sjat fra den sidste portion, så bliver strukturen af yoghurten mere og mere slatten/mindre fast. Har du oplevet det samme og ved du hvad det skyldes?

  • Michelle
   april 20, 2017 at 6:56 am

   Den bliver kontamineret hen ad vejen når den podes mange gange. Jeg fryser portioner fra første omgang og bruger den når min ændrer struktur..

 • Karina
  april 20, 2017 at 6:07 am

  Hej,

  Super skøn hjemmeside og spændende post den her om yoghurt!

  Mit spørgsmål er, hvad laver du den i, og hvad og hvor opbevares den efterfølgende?

  Glas eller plast beholdere?

  • Michelle
   april 20, 2017 at 6:54 am

   Jeg laver det i en gryde, og opbevarer i glas fra kokosolie for eks.

   • Karina
    april 26, 2017 at 3:03 pm

    Ok tak ?

 • Arnora
  august 8, 2017 at 12:42 pm

  Hej Michelle, jeg vil gerne begynde at lave bulgarsk yogurth. Skal man have frysetørret bulgarsk yogurt som starter, eller kan man begynde med en portion alm bulgarsk yogurt? For så kunne jeg spørge nogen på fb gruppen, om jeg må en portion at starte op med? Vh Arnora

  • Michelle
   august 8, 2017 at 12:50 pm

   Man kan bruge begge metoder!

 • Arnora
  august 11, 2017 at 8:59 pm

  Fint, tak for svar ?

 • René Gejl
  september 14, 2017 at 6:56 pm

  Hejsa – Jeg vil meget gerne igang med at lave yogurt, især fordi jeg har fået en søn på nu 5 mdr og jeg vil gerne give ham noget godt at spise. Jeg ved godt at der går lidt tid endnu før han kan få det, men jeg vil gerne igang, så jeg kan få lidt erfaring med det inden han kan spise løs af det.
  Kan jeg købe en starter kultur af dig eller kan du måske guide mig til hvor jeg kan få fat i det + noget agar, da jeg gerne vil lave den på rismælk?
  Håber du kan hjælpe.
  Mvh
  René

  • Michelle
   september 14, 2017 at 8:38 pm

   Du kan lave yoghurt af en eksisterende kultur (købe yoghurt) eller du kan bestille yoghurt starter på linket der er i blogindlægget. Læs evt også min opskrift til skyr. Hvis du ikke vil bruge mejeriprodukter kan du prøve yoghurt lavet med probiotika piller (pulveret )

 • Lone olsen
  september 14, 2017 at 9:39 pm

  Hej michelle.
  Vil gerne lukkes ind i dette fantastiske univers af gode bakterier osv. Har lagt anmodning. Men intet hørt. Er ny på Facebook

 • Maja
  november 6, 2017 at 7:06 pm

  Vil rigtig gerne i gang med at lave kefirvand. Hvordan får jeg fat i en kefirsvamp.
  Mange hilsner
  Maja

  • Michelle
   november 18, 2017 at 5:12 pm

   I Facebook gruppen kefir og kombucha DK

 • Sine
  januar 13, 2018 at 11:50 pm

  Nu har jeg ikke læst ALLE kommentarer, så tilgiv mig hvis det er en gentagelse. Du skriver at plantemælk også kan anvendes? Bliver konsistensen lige så tyk og fin. Kan man evt lave en kombination af hhv kokosmælk og mandelmælk?

  • Michelle
   januar 18, 2018 at 1:48 pm

   Nej, det bliver ofte lidt tyndere, det afhænger af hvor meget starter SU bruger, hvor længe dets går og hvad tilsætningerne i hhv mandel og kokosmælken er

 • Marienta Frost
  marts 10, 2018 at 10:22 pm

  Hej. Har læst at du skriver youghurten ikke må være ældre en 1 uge hvis jeg ikke laver youghurt så tit skal jeg fryse en portion??
  Jeg har lavet youghurt i nok et lille års tid og min har været ældre? Den har godt nok blevet lidt syrligere men er det dårligt at spise?
  Den hverken lugter eller smager underligt.???!

  Mange tak for alle gode ideer.
  Marienta

  • Michelle
   juni 15, 2018 at 8:47 am

   Det er ikkke dårligt, kvaliteten bliver bare ringere

 • Frederikke
  januar 13, 2023 at 4:21 pm

  Kære Michelle,
  Jeg vil gerne lave yoghurt og kan se at du bruger den frysetørrede starter.
  Jeg har et bulgarsk supermarked i nærheden, der sælger yoghurt i 0.5 ltr. Er det to forskellige produkter man får, hvor starteren laver det bedste?
  Mange tak for al din viden. Bedste hilsner fra Frederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.