HomeMad Inspiration Surdej Pizza eller Tærte Bund

Surdej Pizza eller Tærte Bund

Posted in : Mad Inspiration, Surdej on by : Michelle Tags: , , , , , ,

  • 120 gr mel (jeg har brugt en blanding af Øland og sigtet spelt)
  • 0.5 gr salt (bare et drys)
  • 30 gr smør eller kokosolie
  • 2 gode spsk aktiv surdejsstarter
  • nok vand så dejen kan samles til en lind kugle (jeg bruger for smagens skyld hjemmekogt bonebroth / knoglefond)
  • evt tørrede urter mm

Sigt mel i en skål, tilsat salt og gnid smøret i med fingrene.

Tilsat så surdejsstarter og vandet eller fond, bare en lille smule til at starte med og tilføj mens du ælter dejen så det samler sig til en lind dej der nemt kan rulles til en kugle. Hvis du bruger dejen til en tærte kan du nøjes med at dække kuglen med en våd viskestykke og lade den stå sådan i 8-12 timer. Hvis du vil lave pizza så rul dejen ud med det samme på bagepapir og lad det stå sådan i 8-12 timer indtil den skal bages.

Det kan selvfølgelig står længere, så kan den stå på køl efter de 8-12 timer og tages ud af køleskabet og i stuetemperatur mindst 4 timer inden bagning.  Så vil den smage mere sur i det, det gør den ellers ikke rigtig.

Når du lave en tærte med dejen så rul det ud, beklæd formen med dejen og bag den i 10 minutter på 175 gr varmt luft. Bagefter kan du hælde fyldet i og bage færdig på 175 gr.

Når du laver pizza med dejen så forvarm din ovn på 250 gr varm luft, spred tomatsovs og andet fyldt på og bag på 250 gr i cirka 6 minutter.

På den her er der tomatsovs, pesto lavet på en pose baby spinat, hvidløg og olivenolie og mozzarella ost.

Surdej pizza

image

Surdej pizza

surdej tærte

surdej tærte med laks, porre, æg og fløde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.