HomeHvem er jeg…

Hvem er jeg…

Velkommen på min fermenteringsblog!

Mit navn er Michelle.

Jeg er uddannet social pædagog og har en prof bachelor i Ernæring og Sundhed

Jeg elsker fermentering og alt relateret til bonusmad, mad der har en tæt ernæringsværdi.

Mig og nr 2 ❤️

Mig og nr 2 ❤️

Jeg forsøger så vidt som muligt at bruge lokale (økologiske) råvarer, at bruge alt og at undgå madspildt og laver mad fra bund som man gjorde i bedstemors-tid. Slowfood i en fastfood tid.

Med denne her side vil jeg dele min viden og entusiasme omkring fermentering, give god inspiration til at komme igang og først og fremmest; Vise at det er så nemt at introducere den gamle opbevarings teknik med alle sine gode egenskaber i det travle hjem.

Kig rund, bliv inspireret og skriv med dine spørgsmål!

Workshops bliver afhold på Stevns

Kig også ind i min gruppe på facebook. Her bliver der delt svampekulturer og god erfaringer ud.

Kefir og Kombucha DK

Du kan finde den her side på facebook på : altomfermentering.dk

Kærlige hilsen fra Fermie-elskeren <3

 

Disclaimer

Det er ikke tilladt at bruge indlæg, billeder eller opskrifter fra altomfermentering.dk uden skriftelig godkendelse af forfatteren Michelle Lepez. Hvis du vil bruge noget fra den her side skal du skrive på michelle@fitmama.dk. Uautoriseret kopiering og brug af tekster eller billeder fra www.altomfermentering vil medføre retslige konsekvenser. Jeg er ikke læge og de mange helseclaims som fermentering, kefir og kombucha har vil ikke yderligere blive nævnt på den her side. Alt helserelateret kan findes på google og er påstande som man selv kan tage stilling til.

43s COMMENTS

43 thoughts

 • bente Dyring
  maj 2, 2015 at 8:10 pm

  kære Michelle Jeg synes det er nogle spændende opskrifter du har på din side her. jeg så din dosa for et stykke tid siden og vil gerne gøre den efter men der er noget galt med siden, Jeg kan desværre ikke læse opskriften, vil blive meget taknemlig, hvis du kunne sende den eller skrive den igen. På forhånd tak
  bente dyring

 • september 8, 2015 at 7:51 am

  Hej Michelle

  Jeg har læst om fermentering af hønsefoder og synes det lyder meget spændemde.
  Hvorfra i Holland køber du det øko korn?
  Jeg vil meget gerne dele dit opslag om fermentering på min webshop og min Facebook side, hvis du vil give tilladelse til det. Skriv eventuelt til mig

  • Michelle
   september 8, 2015 at 10:05 am

   Du har mail ?

  • Fred
   september 12, 2016 at 7:05 pm

   Hej. Kombucha batch nr 1 er eddikesur.
   Hvad gør jeg ?kan man blot blende det med fx frosne jordbær/hindbær + lidt vand og så er det stadig godt for kroppen?kan det blive skadeligt sur?

   • Michelle
    september 12, 2016 at 8:24 pm

    Jeg tror ikke det er skadelig men det er nok hellere ikke specielt rar at drikke sådan en sur drinks, og hellere ikke specielt godt for tænderne. Når min bliver for sur bruger jeg det både som erstatning for æbleeddike i for eks dressing til salat, i marinader eller til rengøring (som husholdningseddike) Der er dog også nogle der tager en shot sur Kombucha eller blander det op med danskvand. PH’et er vel afgørende for at vide om det er skadelig eller ej, men Kombucha pH plejer ikke at blive lige så lavt som af ren eddike. Hvis pH’et er meget lavt kan kombucha’en også bruges til syltning.

 • september 19, 2015 at 6:04 am

  Hej Michelle. Kan du evt lokkes til Jylland (Randers) og afholde en workshop?. Jeg kan meget nemt samle en hel flok. ? Kh Lise Pilgaard

 • Janet Vahl
  oktober 4, 2015 at 11:21 am

  Hej Michelle, spændende og informativ blog 🙂
  Jeg køber en soya-rismælk, hvor der på kartonen står, at det er med fermenteret ris. Jeg kan ikke umiddelbart se, at du har noget om ris og fermentering men kan på nettet se, at man i nogle konsum fermenteringsprocesser bruger animalske celler. Ved du evt. noget om dét også? Mvh Janet

  • Michelle
   oktober 9, 2015 at 8:25 pm

   Det ved jeg ikke, ris kan fermenteres ved brug af salt lage og valle. Skriv til producenten? Spændende!!

 • Charlotte
  juni 12, 2016 at 3:45 am

  Jeg er helt ny med kefir – købte en portion for 2 dage siden og har derfor kun smagt det igår.
  Der er en del forskel på den vejledning du giver, og den jeg fik med. Og så blev jeg forvirret :o)
  I min vejledning står der at kefiren skal skylles dagligt. Hvis ikke man gør det som du anbefaler, hvordan sikrer man så at der ikke kommer dårlige bakterier i?
  Desuden står der i “min” vejledning at der kun skal mælk på så det lige dækker kefirsvampene. I din vejledning lyder det som om der er forholdsvis lidt kefir i forhold til mælk. Hvordan kan man så sikre sig at der er nok kefir til at syrne mælken – at det ikke bare bliver surt af at stå i stuetemperatur?
  Jeg vil meget gerne bruge lidt mere mælk, så der blev lidt mere at drikke/spise, da min svamp er ret så lille endnu. HVis det skal hjælpe mod grøn stær, skal man så vidt jeg kan læse mig til, drikke en halv liter om dagen – og så er der virkelig lang vej, hvis jeg følger min egen vejledning, der fulgte med kefiren. Jeg håber du gider hjælpe mig – en nybegynder – lidt på vej 🙂

  • Michelle
   juni 12, 2016 at 3:22 pm

   Det er nok fordi du fik sådan en lille portion at den skal startes med lidt mælk. Ærgerligt du købt den, du kunne har fært det gratis i min gruppe på Facebook “Kefir og Kombucha DK”. Når du har en spsk af svamp kan du bruge en liter mælk. Du kan se og smage forskellen på sur og fermenteret mælk. Hvis din svamp virker trækker mælken sig tilbage fra glasset, og der kommer luft lommer. Ikke skylle dem, de producer en polysaccharide der kaldes for kefiran, og som viser sig som slimede tråde. Den er yderst gavnlig

 • Simone
  juli 31, 2016 at 8:03 pm

  Hej Michelle.
  Er langsomt blevet mere mere pjattet med din side, og er nu min ynglings og aller bedste tidsfordriv/inspiration!!! Tak for det. Du skriver at man selvfølgelig ikke må kopiere og bruge noget fra denne hjemmeside. Gælder det også at linke til den, eller gemme links til nogle af dine indslag i sociale medier?

  Venligste hilsner Simone.

  • Michelle
   august 1, 2016 at 5:07 pm

   Hej Simone, tak for dejlig besked. Hvis du husker kildehenvisning så må du meget gerne dele selvfølgelig, jeg mener bare at kopiere og bruge som eget materialet ikke er tilladt. Så del endelig!!

 • Marianne Dreyer
  august 25, 2016 at 3:57 pm

  Kære Michelle!
  Jeg er godt i gang med at fermentere.
  Og det smager pragtfuldt.
  Men jeg er i tvivl om hvordan skimmel ser ud.
  Fx har jeg fermenteret nogle bønner, azuki, først kogt dem derpå 38g salt til 1 l. Og kål i bunden til at starte fermenteringen.
  MEN der er en lille hvid ring øverst i væskekanten. Det lugter og smager fint.
  Håber du kan hjælpe
  mvh Marianne

  • Michelle
   august 25, 2016 at 4:54 pm

   Så længe der ikke vokser hår på eller er grøn/blå/pink vil jeg ikke være bekymret..

 • Peter
  januar 22, 2017 at 4:13 pm

  Det er jo en fordel at lave de fermenterede kål, rødbeder osv. når det er i sæsonen og så gemme over vinteren.
  De fermenterede varer skal lagres på køl, men hvis man nu har mange glas, så vil det på et tidspunkt knibe med pladsen i køleskabet.
  Er der alternativer til køleskabet – jeg har næppe noget rum i huset, som er under 22-24 grader om sommeren. Når vi når efteråret, har jeg plads nok.
  Er lagring i 22 grader ok, så længe man ikke åbner glasset?

  • Michelle
   januar 25, 2017 at 10:37 pm

   Det vil fermentere videre hvis ikke det står koldere end det.. Ekstra køleskab måske?

 • Marie-Louise
  februar 17, 2017 at 6:17 pm

  Hej

  Må man drikke kefir når man er gravid?
  Hilsen Marie-Louise

  • Michelle
   februar 25, 2017 at 11:29 pm

   Ja, start langsom op, med en spsk og derefter øger du stille og roligt..

 • Carl Ole Rather
  april 19, 2017 at 12:51 pm

  hej Michelle
  Forhandler du også kefirsvampen til bl.a vandkefir?
  mvh Carl Ole Rather

  • Michelle
   april 19, 2017 at 5:56 pm

   Få dem i gruppen “kefir og kombucha DK” på Facebook ?

 • Per Bonde
  maj 24, 2017 at 9:52 am

  Hej Michelle,
  Hvad gør mand hvis mand vil holde pause fra at lave mælke kefir f.eks skal på sommerferie i 3 uger ? De kan vel ikke klare sig i mælk i et glas så længe i køleskabet ?
  Mange hilsner Per

  • Michelle
   maj 27, 2017 at 11:38 am

   Bare på køl i en skat mælk! No problemo ..

 • Fia
  juni 13, 2017 at 7:56 am

  Hej Michelle. Super hjemmeside du har dig! Har søgt om at blive medlem i din facebookgruppe men der sker ikke rigtig noget. Kan du hjælpe?

 • Tom
  juni 23, 2017 at 6:26 pm

  Hej Michelle
  Jeg har svært ved at finde en god plastik Si.
  Ved du hvor jeg kan købe en ?

  • Michelle
   august 18, 2017 at 9:03 am

   Isenkræmmer eller nettet er mit bedste bud. Amazon.co.uk har dem ret billigt for eks

 • Clara
  oktober 10, 2017 at 1:53 pm

  Hej Michelle
  Jeg har fået bananfluer i min kombucha der var ved at fermentere. Kan jeg vaske min scoby og bruge den igen?

  • Michelle
   oktober 11, 2017 at 8:53 am

   Ja det kan man godt, eller fjern den øverste lag ..

 • Pauletta
  maj 18, 2018 at 8:07 am

  Hallo Michelle, ik heet Pauletta en woon in DK zinds 1997. Ik ben in Nl geboren maar vanaf mijn 7ste in Frankrijk gewoont. Ik ben met een deen getrouwt en samen hebben wij 4 kinderen. Mijn zus woont in NL, heb je ook een nederlandse website met recepten enzo? Groetjes

  • Michelle
   juni 15, 2018 at 8:41 am

   Oh hé Wat leuk! Nee geen Nederlandse website maar je kan in m’n Deense Facebook groep komen (kefir og Kombucha DK) dan kan ik je vragen altijd in NL beantwoorden

 • Helene
  juni 7, 2019 at 9:01 am

  Hej Michelle jeg prøver at komme i gang med at lave mælkekefir. Jeg har anmodet om at blive medlem af din facebook gruppe, da du skriver der er flere der deler ud af deres kefir kulturer. Er gruppen stadig aktiv?

  • Michelle
   august 16, 2019 at 6:21 am

   Ja!

 • Katrine
  oktober 3, 2019 at 7:51 pm

  Hej Michelle. Jeg skal prøve at lave mælkekefir for første gang, men har lyst til at starte med en mindre portion end 1 hel liter. Kan man det og skal man reducere antallet af gryn?

  • Michelle
   juni 6, 2020 at 8:54 am

   Man kan lave så meget man lyster, men ja reducer mængden af svampene

 • Esther Nielsen
  januar 3, 2020 at 7:33 pm

  Hej Michelle. Jeg har igennem nogle år dyrket nogle – oprindeligt- mælkekefirgryn. Dem er der ikke flere af. Til gengæld er der dannet 3 “gulvtæpper” som er meget seje og som ikke ser ud til at vokse særligt meget. De danner stadig yoghurt – men langsomt fordi de står i køleskab. Hvad er der sket? Har kombutcha svampen været “på besøg”? Eller har du kendskab til andre muligheder? Venlig hilsen Esther

 • Dorte
  februar 18, 2020 at 8:04 pm

  Hej Michelle
  Jeg har desværre ikke facebook, ved du om der er en fra Vejle området i din gruppe som har en kambucha svamp i overskud ?

 • Camilla
  april 7, 2020 at 12:40 pm

  Hej Michelle
  Tak for en inspirerende hjemmeside!
  Jeg vil gerne i gang med kombucha, men er ikke på Facebook. Er der en anden måde at få fat i kombucha-svampen på?
  DBH Camilla

 • Katie
  maj 24, 2020 at 2:19 pm

  Hello, I was wondering if I can purchase some kefir grains from you? I live in Copenhagen.
  Thanks so much

 • Dorthea Krarup
  august 6, 2020 at 12:00 pm

  Hej Michelle,
  Fedt projekt, du har gang i. Jeg vil gerne være med i din Facebook gruppe, men kan ikke anmode eller sende en besked. Hvordan bliver jeg medlem?

 • Morten thomsen
  juni 7, 2021 at 6:30 pm

  Hejsa jeg er igang med at fermentere gingerbeer. Og har kommet dem på patent flakser altså dem med fast låg som ikke kan skydes af hvis trykket bliver for højt. Mit spørgsmål er så hvordan kan man se om der er dannet brus i væsken, og man kan smide dem på køl. Er det når der er bobler i overfladen af væsken. ? For når man smager på det er der intet brus i væsken, men ved godt at kolde væsker bedre binder CO2

  • Michelle
   oktober 11, 2022 at 2:34 pm

   Sorry morten for sent svar, flaskerne skal være tæt lukket for der kan dannes Co2, de der franske sodavand flasker er gode men bedste tricks er at åbne flasken en gang om dagen for at tjekke.

 • Gitte Trabjerg
  september 22, 2022 at 5:03 am

  Hej Michelle…hjælp min Sauerkraut er blevet slimet…hvad gør jeg …det smager som det plejer..men det er ikke just appetitligt
  Venlig hilsen gitte

  • Michelle
   oktober 11, 2022 at 2:32 pm

   skyl det næste gang det sker og brug evt i retter i stedet for som salat. den blev nok ikke hurtig nok gæret pga for eks varme eller for meget plads i glasset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.