HomeDessert Glutenfri Kornfri Mælkekefir Brownie

Glutenfri Kornfri Mælkekefir Brownie

Comments : 4 Posted in : Dessert, Ikke kategoriseret, Mælk Kefir on by : Michelle Tags: , , , , , , , , , ,

Da jeg havde en rest mælkekefir i overskud, ingen smør, og en trang til noget lækkert, lavede jeg min kokosmel brownie om til en mælkekefir brownie. Den er dejlig choko -agtig og tilfreds stiller den søde kage tand.

Opskriften er:

  • 120 gr kokosfibre
  • 90-100 gr kakao (smag på dejen om du skal bruge mere, det afhænger meget af hvor stærk din kakao smager)
  • 100 gr kokos sukker eller almindelig (rør) sukker
  • 4 øko æg
  • 6 hakkede medjool dadler
  • 400 ml færdig mælkekefir
  • 1 tsk vanilje pulver
  • 1 tsk natron
  • knivdpids salt
  • evt hakket mørk chokolade

Varm ovn til 150c varmluft eller 175c almindelig. Smør en bageform.

Bland alle ingredienser sammen med en håndmikser, hæld dejen i din smurte form og bag i 30-40 minutter. Min bagte i 35 minutter, når kanterne trækker sig tilbage fra formen og den er blød/fast i midten (den skal give lidt modstand når man trykker på det, og ikke være tyndt som rå dej) er den god! Lad den køle ned og nyd med kefir fraiche eller mælke kefir is ❤️

Glutenfri mælkekefir brownie

Glutenfri mælkekefir brownie

Glutenfri mælkekefir brownie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det opskrift jeg plejer at bruge, og som er en kæmpe hit herhjemme og til fødselsdage, er denne her. Uden mælkekefir!

  • 1/2 øko smør på stue temp
  • 100-125 gram (kokos) sukker eller dadlemasse/dadelsirup
  • 2 øko æg
  • 1/2 tsk vanilje pulver
  • 35 gr kakao
  • 30 gr kokosfibre
  • 1/2 tsk natron og 1/2 tsk bagepulver

Jeg laver altid dobbel mængde..

Pisk smør/sukker og bagefter ægene sammen, tilsat det tørre og pisk det hurtig da det meget hurtig bliver ‘fast’. Det skal være et meget tyk dej. I ovn på 150c 20-30 min. Smager altid godt men efter tur i køleskabet helt fudge-agtig

 

4s COMMENTS

4 thoughts

  • Pernille
    august 4, 2016 at 4:00 pm

    Skal den helst spises samme dag eller er det fint at lave aftenen før gæster?

    • Michelle
      august 4, 2016 at 9:22 pm

      Den er også fin dagen efter ?

  • oktober 6, 2017 at 2:19 pm

    Jeg er alene, kan den fryses?

    • Michelle
      oktober 6, 2017 at 2:20 pm

      Hej Susanne, det har jeg ikke prøvet så aner det faktisk ikke..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.