HomeIkke kategoriseret Ærte Bøffer med Kefir Fraiche Mynte Dip

Ærte Bøffer med Kefir Fraiche Mynte Dip

Comments : 4 Posted in : Ikke kategoriseret, Mad Inspiration, Mælk Kefir on by : Michelle Tags: , , , , , , , ,

Da friske ærter er i sæson pt havde vi rigtig mange liggende, som ikke var helt så friske mere. Da jeg ikke syntes hønsene skulle have det hele, og hellere ikke vil smide ud, fandt jeg på nogle ærtebøffer/ærtefrikadeller i stedet. Jeg laver ofte grøntsagsbøffer med overskydende grønt og rester kogt ris eller kogte kartoffel, men jeg havde ikke lavet med ærter endnu.

Det er desværre slum opskrift, da jeg bare går efter bestemt konsistens.

Til bøfferne brugte jeg:

 • friske ærter (frosne optøede kan også bruges)
 • rest færdigkogt ris (lidt mere ris end ærter)
 • 2-4 æg (afhængig konsistens af ‘farsen’)
 • frisk mynte/basilikum/estragon/koriander
 • 1 forårsløg, det grønne og løget
 • hvidløg
 • revet gouda ost (behøves ikke, men havde det i køleskabet)
 • ricotta (behøves ikke, men giver lækkert cremet konsistens)
 • krydderier

Blend det hele sammen i en foodprocessor. Farsen skal blive en sammenhængende masse, der må godt være stykker i. Hvis det bliver for våd kan man tilsætte ekstra ris eller en spsk kokosfibre eller chia frø, det hjælper med at suge væsken og binde farsen. Lad det trække lidt mens du laver din MK Fraiche dip klar.

Mælkekefir fraiche ærtebøffer

Det færdige ‘fars’

Til min dip brugt jeg:

 • 300 ml færdig kefir fraiche
 • frisk hakket mynte og basilikum
 • Frisk presset hvidløg
 • frisk revet citron skal
 • salt og peber

Rør det hele sammen, smag til og stil på køl til når det skal bruges.

Varm din foretrykne fedtstof på en pande, jeg bruger ghee eller en kombi af kokosolie og smør. Jeg tager en klat af farsen med en spsk og trykker det flad i panden. De falder fra hinanden når de bliver for store eller tykke. Steg indtil de er faste og gylden.

Velbekomme ?

Mælkekefir fraiche ærtebøffer

Mælkekefir fraiche ærtebøffer

 

4s COMMENTS

4 thoughts

 • Børge Hansen
  juli 7, 2016 at 3:49 pm

  Hej, Jeg lavede mælke kefir for mange år siden. Er der nogen som kan hjælpe mig med at få fat i nogen kefir gryn? E-mail mig.

  • Michelle
   juli 15, 2016 at 10:15 pm

   Kig på Facebook i gruppen “kefir og Kombucha DK”

 • Vik
  oktober 3, 2017 at 9:41 am

  Ærte bøffer skal jeg lave i dag.
  Mange tak for opskriften.

  • Michelle
   oktober 4, 2017 at 9:11 am

   Jeg håber de blev gode!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.