14 juni, 2016
Ærte Bøffer med Kefir Fraiche Mynte Dip
Comments : 4 Posted in : Ikke kategoriseret, Mad Inspiration, Mælk Kefir on by : Michelle Tags: ærter, børn, dip, fermentering, grøntsager, kefir fraiche, mad, mælkekefir, opskrift
Da friske ærter er i sæson pt havde vi rigtig mange liggende, som ikke var helt så friske mere. Da jeg ikke syntes hønsene skulle have det hele, og hellere ikke vil smide ud, fandt jeg på nogle ærtebøffer/ærtefrikadeller i stedet. Jeg laver ofte grøntsagsbøffer med overskydende grønt og rester kogt ris eller kogte kartoffel, men jeg havde ikke lavet med ærter endnu.
Det er desværre slum opskrift, da jeg bare går efter bestemt konsistens.
Til bøfferne brugte jeg:
- friske ærter (frosne optøede kan også bruges)
- rest færdigkogt ris (lidt mere ris end ærter)
- 2-4 æg (afhængig konsistens af ‘farsen’)
- frisk mynte/basilikum/estragon/koriander
- 1 forårsløg, det grønne og løget
- hvidløg
- revet gouda ost (behøves ikke, men havde det i køleskabet)
- ricotta (behøves ikke, men giver lækkert cremet konsistens)
- krydderier
Blend det hele sammen i en foodprocessor. Farsen skal blive en sammenhængende masse, der må godt være stykker i. Hvis det bliver for våd kan man tilsætte ekstra ris eller en spsk kokosfibre eller chia frø, det hjælper med at suge væsken og binde farsen. Lad det trække lidt mens du laver din MK Fraiche dip klar.
Til min dip brugt jeg:
- 300 ml færdig kefir fraiche
- frisk hakket mynte og basilikum
- Frisk presset hvidløg
- frisk revet citron skal
- salt og peber
Rør det hele sammen, smag til og stil på køl til når det skal bruges.
Varm din foretrykne fedtstof på en pande, jeg bruger ghee eller en kombi af kokosolie og smør. Jeg tager en klat af farsen med en spsk og trykker det flad i panden. De falder fra hinanden når de bliver for store eller tykke. Steg indtil de er faste og gylden.
Velbekomme ?
4 thoughts
Hej, Jeg lavede mælke kefir for mange år siden. Er der nogen som kan hjælpe mig med at få fat i nogen kefir gryn? E-mail mig.
Kig på Facebook i gruppen “kefir og Kombucha DK”
Ærte bøffer skal jeg lave i dag.
Mange tak for opskriften.
Jeg håber de blev gode!