HomeIkke kategoriseret Bede Kvass Syltede Æg

Bede Kvass Syltede Æg

Posted in : Ikke kategoriseret, Mad Inspiration on by : Michelle Tags: , , , , ,

Til nytårsaften lavede jeg lila æg som snack, spelt surdejs kefir oliebollen (hollandsk donut) og drak vi hindbær Kombucha. Det var en god start til det nye år!

Bede kvass æg

Æggene er meget nemme at lave. Det sværeste var at pille mine æg, da de er fra egne høns og ofte for friske til at blive perfekt pillet. Men pyt, smagen er god uanset ?.

Til lila æg brugte jeg:

  • et lille glas på 500 ml, alle størrelser kan bruges og afhænger af hvor mange æg du laver.
  • kogte pillede æg
  • bedekvass, eller bare lage fra en anden færdig fermentering du har, gulerods stave eller kraut for eks.

Prop æggene i glasset, overhæld med bedekvass eller andet lage fra en færdig fermentering.

Bede kvass æg

Bede kvass æg

Luk glasset og stil på køl i 3-5 dage og spis. De kan godt stå længere men æggene er ikke så lækre efter alt for mange dage.

Alternativt:

Hvis ikke du har fermenterings lage eller bedekvass men du alligevel har lyst til at prøve, så kan du lave dem ved at lægge dem i en 2.5%-3% salt lage, og tilføje noget valle eller en sjat lage fra en færdig fermentering du har ved hånden. Læg nogle skiver rødbede i for farvens skyld eller brug lidt løg eller hvidløg for ekstra smag. Karry eller gurkemeje giver gule æg og rødkål blå æg, det er måske noget til påske??

Lad æggene så stå på køkkenbordet så de gode bakterier kan formere sig i 2-3 dage og på køl bagefter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.