HomeDessert Mælkebøtte Sirup

Mælkebøtte Sirup

Comments : 6 Posted in : Dessert, Ikke kategoriseret, Kombucha, Mælk Kefir, Probiotisk Sodavand, VandKefir on by : Michelle Tags: , , , ,

Den her sirup er ikke fermenteret, men da jeg bruger den til at lave anden fermentering (2F)  i min kefir og kombucha vil jeg gerne dele opskriften med jer.

Det er ikke svært at lave, og faktisk laver jeg alle min sirupper på den her måde, enten koge nogle blomstre eller frugt i sukkervand med vaniljestang og færdig.

Du har brug for :

Mælkebøtte blomsterhoveder cirka 500 gr – 1kg. Det er rigtig meget, så pluk hvad du kan finde!

2-4 citroner

1-2 flækkede vaniljestænger

2-4 liter vand

1.5-2 kg sukker (eller mere hvis du syntes siruppen har brug for det)

Jeg brugt her cirka 3 liter vand og 1.5 kg økologisk rørsukker og det kogt fint ind til lækker sirup.

mælkebøtte sirup

Mælkebøtte hovederne klar til at blive til sirup

Kog blomsterhovede med citron, og lad koge i cirka et kvarter. Du kan også bare overhælde dem med kogende vand og lade det stå i et kvarters tid.

mælkebøtte sirup

Så smuk!

Si blomsterne og citron fra, tilføj sukker og flækkede vaniljestang plus kernene.

mælkebøtte sirup

Rør det indtil sukker er smeltet i og bring så vandet i koge.

Lad det koge stille og roligt uden låg indtil det har fået sirups-konsistens. Jeg har ladet min koge ind til halvdelen.

mælkebøtte sirup

Mælkebøtte sirup kogt ind til halvdelen

 

Hæld på (skoldede) glas/flasker og bevar på køl.

mælkebøtte sirup

Dejlig tyk og honningsød mælkebøtte sirup

Jeg bruger siruppen efter jeg har tappet min kombucha og når jeg hælder det på flaske. Smager også supergodt i mælkekefir (som 2F i køleskab eller bare i en smoothie) eller i vandkefir når det bliver hældt på flaske. Den smager enda supergodt på mælke kefir/boghvede pandekager!

Da jeg fik læst nogle kommentarer at man skal fjerne alt grøn pga af bitterhed vil jeg lige tilføje at den her sirup  ikke er et spor bitter, bare du fjerner blomsten lige under hovedet.

6s COMMENTS

6 thoughts

  • Pingback: Vanilje Skyr med Mælkebøttesirup | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde

  • Lise Madsen
    maj 1, 2017 at 8:37 pm

    Det er mange mælkebøtteblomster at samle på een gang. Ved du om man kan vaske og fryse blomsterne – fx 14 dage – mens der samles nok?

    • Michelle
      maj 1, 2017 at 8:50 pm

      Det tror jeg godt man kan! Men det er nu ikke så mange igen, jeg havde en lille hjælper med, og det tog ganske kort tid når man finder en god mark

      • Lise Madsen
        maj 1, 2017 at 9:05 pm

        Så må jeg lave en konkurrence med min 5årige om hvem, der kan få flest ?

  • Michelle
    maj 1, 2017 at 10:53 pm

    Lige præcis !!! God plukning .. ☺️

  • Hanne
    april 29, 2019 at 8:51 am

    Sikke en skøn opskrift, har lige lavet en portion, til lidt af hvert, mild og lækker!

Skriv et svar til Lise Madsen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.