14 november, 2015
Kombucha Jello med Kefir Fraiche top
Posted in : Dessert, Ikke kategoriseret, Kombucha, Mad Inspiration on by : Michelle Tags: børn, dessert, fermentering, gelatine, jello, kombucha
Så var det tid til lækkert lørdags dessert. Jello er altid en stor hit herhjemme og den her gang lavede jeg den lidt mere fancy. Jeg bruger en okse gelatin fra mærket Great Lakes, men andet gelatin kan selvfølgelig også bruges.
opskriften til stor portion er:
- 800 ml Kombucha (jeg brugte min hibiscus Kombucha som er flot pink i farven)
- 3 store spsk gelatine
- 50 ml fløde
- 200 ml kefir fraiche
Hæld 150 ml Kombucha i en gryde og tilføj 2 spsk gelatine.
Pisk det ud i den kolde Kombucha og varm nænsomt op, indtil gelatinen er smeltet ud. Det skal være en smule lun, det er nok.
Tag med det samme gryden fra varmen og pisk resten af kombucha’en i. Lad være at piske hårdt da det ellers skummer for meget.
Hæld det i en (glas) form og stil på køl i en time.
Hæld nu fløden i gryden og pisk en spsk gelatine ud i fløden. Jeg tilsat lidt vaniljepulver også.
Varm det en lille smule igen indtil gelatinen smelter, rør godt da det kan klumpe en smule. Tag den fra varmen.
Pisk derefter din kefir fraiche i, kun fløde kan også bruges hvis du ikke har kefir fraiche.
Hæld det over det stivnede gelatine fra køleskabet og lad det være på køl yderligere 2-3 timer til. Så er der dessert!!