15 marts, 2015
Hyldebær i Rå Honning
Comments : 2 Posted in : Rå Honning Fermenter on by : Michelle Tags: honning, hyldebær, immun, medicin, opskrift, vinter
Hyldebær i rå honning er samme princip som hvidløg i rå honning og hyben i rå honning.
Det er bare om at komme ud og plukke hyldebær når de vokser tæt over det hele. Jeg plejer at lave en hostesaft/sirup af hyldebær som vi bruger i vinteren, samt en hyldebær tinktur som vi også bruger både forbyggende og når sygdommen/snot/influenza melder sig.
Her har jeg ladet hyldebærene stå i to forskellige slags rå honning, honningen reagerer med saften fra de rå hyldebær hvilket skaber en slags fermentering og gør at det tykke honning bliver som en sirup.
Der er åbenbart giftigt at spise rå hyldebær, pga indholdet af cyanid, men nu blev de hellere ikke spist rå. Jeg ville bare lade honningen trække alt det gode ud af hyldebærene og brugte så de ‘færdige’ honninghyldebær til at koge vintersirup fra. Den stod i 3 måneder og trække.
Honningen bruger jeg kun som vinterbooster tilskud, men er sikkert også lækkert som sirup på desserter.
2 thoughts
Pingback: Hvidløg i Rå Honning | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde
Hvis jeg forstår opskriften rigtigt, lader du hyldebær og honning trække i 3 mdr før du sier bær fra og koger sirup på? eller lader du siruppen trække efter?
Honningen når bær er taget fra, vil der ikke være cyanid i den?