HomeDessert Hyben i Rå Honning

Hyben i Rå Honning

Comments : 6 Posted in : Dessert, Rå Honning Fermenter on by : Michelle Tags: , , , ,

Jeg fandt nogle flotte hyben i september, og brugt dem flittig til at lave sirup til min kombucha og kefir 2F.

Men da jeg gerne ville bibeholde alle hybens gode egenskaber brugte jeg også nogle rå, Jeg skar dem i halvt og pillede kernene fra.

hyben, rå honning fermentering

Hyben overhældt med den tykke rå honning

Bagefter overhældt jeg dem med noget lækkert rå honning og lukkede låget. Honning både gør det ekstremt langtidsholdbar, og har selv mange gode egenskaber, så egentlig havde jeg tænkt mig at bruge det her honning til vintermånederne.

Så glemt jeg helt jeg havde lavet det, og fandt det så igen igår. og det er SÅ LÆKKERT!!!!!

Så er meget glæde for den her prøve udgave, og skal bestemt lave mere i år. Da hyben ikke indeholder så meget væske er den her honning fermentering heller ikke blevet alkoholisk. Jeg kan godt dufte det måske en lille bitte smule, men det er hellere ikke mening man bruger den her overdrevet. Bare en tsk i ny og næ, eller som en slags sirup på is eller pandekager??

6s COMMENTS

6 thoughts

 • Pingback: Hvidløg i Rå Honning | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde

 • Pingback: Hyldebær i Rå Honning | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde

 • Sonja Christiansen
  november 11, 2015 at 2:04 pm

  Hvor køber man rå honning?

  • Michelle
   november 13, 2015 at 10:24 am

   Fra en biavler, eller led efter honning fra biavlere som er medlem af den danske biavler forening. De varmer i hvert faldt deres honning op/sælger upasteuriseret honning. Dba har ofte også honning annoncer..!

 • Silje Krogsgaard
  november 2, 2019 at 10:55 pm

  Er det ligegyldigt hvilken hyben der anvendes sammen med honning? På det videnskabelige site om hyben castorolie.dk/hybenpulver skriver de at hyben af sorten rosa canina indeholder ekstra meget c-vitamin, men at indholdet kan variere rigtig meget. De anbefaler noget der hedder Lito, men hyben fra kolde egne skulle generelt være gode fordi de indeholder flere vitaminer end i varmere lande har jeg også læst. Tænker måske det er fint så længe hyben blot kommer fra nordiske lande så, og er med både kerner og skal?

  • Michelle
   juni 6, 2020 at 8:53 am

   Jeg fjerner kerner og ja tager fra egne buske og ved stranden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.