HomeHøns Hønse Vitaminer Booster

Hønse Vitaminer Booster

Posted in : Høns on by : Michelle Tags: , , ,

Da jeg gerne vil have at mine høns har det godt, på den naturlige måde, leder jeg hele tiden efter muligheder for at sørge for at øge deres indtægt af naturlige næringsprodukter med probiotiske egenskaber. Sunde tarme hjælper med at holde hønsene sunde og giver æg med højere næringsværdi.

Jeg laver allerede fermenteret foder til dem (se her) men jeg ledte efter en ekstra booster til vinteren når de ikke har tilgang til frisk grønt mm fra haven. Jeg læst mig frem til forskellige gode naturlige urter til høns og fandt så inspirationen til denne her fra Jennifer Lundeby, som havde lagt noget lignede op i et hønseforum.

Jeg har lavet et udtræk af brændenælde (tørrede), lucerne (som jeg havde i pulverform), byg græs (i pulverform) tilsat spirulina og gurkemeje.

Det hele lod jeg trække i varmt vand, cirka halvt urter og halvt vand, i alt omkring 500 ml. Derefter siede jeg grumset fra og tilsat nogle spsk mælkekefir valle og en halv tsk sort peber.

Så lader jeg det stå på køkkenbordet i tre dage i et patentglas og så kan det opbevares på køl i flere måneder.

Man kan give dem det som tilskud ved maden (1-2 ml) eller nogle dropper i munden når de har brug for det. Husk noget levertran til, og ellers noget kokosolie, så de kan optage de fedtopløslige vitaminer også.

Forkælede høns!!

Høns Vitaminer

Fermenterede hønse vitaminer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.