18 marts, 2015
Enkorn Surdejsboller på MælkeKefir
Comments : 2 Posted in : Mad Inspiration, Mælk Kefir, Surdej on by : Michelle Tags: boller, brød, mad, mælkekefir, opskrift, surdej
For det her opskrift har jeg brugt et opskrift fra Meyers Bageri som du kan finde her.
Jeg har dog tilpasset opskriften og det tilpassede opskrift får du her.
– 7 dl færdig mælkekefir (opskriften finder du her)
– 1 spsk. honning
– 15 g havsalt
– 200 gr Ølandshvedemel
– 600 gr Enkornsmel
– en stor glasskål
Rør kefir og honningen sammen.
Tilsat salt og mel lidt ad gangen, mens du rører med en træske.
Dejen bliver glat og lind.
Dæk skålen med en våd klud og stil på køl i 8-24 timer.
Jeg plejer at sætte den på køl i 12 timer og 12 timer ude. Men 24 timer ude virker lige så godt.
Tag bagefter dejen ud af skålen og form enten to brød eller boller.
Jeg former det på bagepapir så jeg kan flytte hele molevitten på bagepladen uden at forstyrre dem.
Lad dem efterhæve i 2-3 timer.
Tændt ovn til 250C og varm bagepladen.
Flyt så bollerne eller brødene oven på bagepladen og bag i cirka 10-15 min (bollerne) eller 30 min (brødene). Holdt godt øje med dem dog. Lyder de hul når du banker på undersiden er de klar.
Lad dem køle af på rist.
Smager godt med hjemmelavet syrnet smør på!
2 thoughts
Har du erfaring med at bruge kefir svampen i brød?, altså den/det svamp vi siger fra, når vi har lavet mælkekefieren- hvad gør man ellers af alt det “svamp”, man får i overskud?
Jeg har brugt vandkefir svampe i brød faktisk, men mælkekefir svampe er meget eftertragtet så dem deler jeg ud i Facebook gruppen ‘kefir og Kombucha DK’