10 juni, 2015
Surkål/Sauerkraut Video Opskrift
Comments : 16 Posted in : Fermenterede Grøntsager, Video on by : Michelle Tags: fermentering, gulerødder, gurkemeje, hvidkål, kål, karry, løg, mælkesyregæring, opskrift, probiotika, sauerkraut, saurkraut, surkål, video
Så har jeg lavet en lille video så alle kan følge med i hvordan man nu egentlig laver surkål. Det er så skide nemt !! Så se med og kom igang.
I denne video bruger jeg :
– 1 hvidkål
– 1 patentglas (Fido eller andet mærke egnet til fermentering)
– 1 gulerod
– 1 løg
– karry pulver (kan sagtens undlades)
– lidt gurkemeje pulver (kan sagtens undlades)
– 1 spsk uraffineret salt (cirka 19-20gr/kg)
Mandolinjern, kniv, spækbræt og stor skål
Linket til surkål video er her : Lav din egen surkål / Saurkraut KarryKraut
Update efter 2 dage her
16 thoughts
Hej, jeg satte kraut over den 10. juni, afsluttede med kålblad og glas under tryk. Forleden kiggede jeg til den og der var kålbladet gledet over væsken ved siden af kaviarglasset. Jeg åbnede og flyttede glasset på det der stak op. I dag var det sket igen.. jeg tog et lille glas under kaviarglasset og lukkede igen.
Må man overhovedet åbne undervejs? det er sket hver gang jeg har forsøgt og alt har måttet kasseres. På frohånd tak. Isabella
Hej Isabella, så længe glasset er lukket stadigvæk gør det ikke noget hvis bladet begynder at rykke sig, miljøet er sur nok. Men lad være at åbne, bedre at holde det fri for ilt! Det burde ikke blive dårligt hvis det først sker 10 dage efter start. Hvad var det sket med de andre du måtte kassere? Altid prøv at have så meget væske i at den allerede svømmer over når du lukker, så ved du at der er rigeligt. Hellere for meget end for lidt!
Pingback: Ovenbagt Hokkaido med Surkål / Sauerkraut Fyldt | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde
Pingback: Efterårs Kraut eller Køleskabs Medley | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde
Kan man med fordel tilsætte noget købt sauerkraut til sin egen hjemmelavede surkål ?
Det vil jeg ikke gøre. Fermentering skyder igang helt af sig selv, så det er slet ikke nødvendigt ?
Må man gerne holde den fri for ilt? -Jeg synes at have læst et sted, at botulinum (de bakterier der giver pølseforgiftning, som man i værste fald kan dø af) er anaerobe, altså, at de kan leve uden ilt, hvorfor de trives i et iltfattigt miljø, hvorimod hvis man lader ilt komme til, sikrer man andre, mere gavnlige bakteriekulturer som netop udkonkurrerer botulinum?
mvh
Der er ilt i glasset, det bliver bare presset ud når CO2 dannes. Salt og syrene “konkurrerer” med evt botulisme så den kan ikke nå at udvikle sig. Derfor det er vigtig med den rette mængde salt!
Har du (eller nogle andre) prøvet med grønkål?
Hvis ja, hvordan bliver smagen?
Det kan godt udgør en del af kålblandingen men strimmel det meget fint dat det ellers ikke bliver så lækkert. Det smager ikke sp godt som almindelig fermenteret kål, haha
Hej, jeg har brugt din opskrift flere gange og lige investeret i en tysk krukke med tryk sten for at slippe fumle med andre kombinationer. med glas og tryk ovenpå. Men efter jeg brugt stene lader jeg dem tørre, de er ikke glaseret med af ler. De bliver bare helt dækket af skimmel efter lidt tid, når de ikke er i brug, og nu synes jeg de er lidt ulækre at bruge i kålen også når jeg vasket dem. Har prøvet lægge dem i eddikke og vand, men det hjalp ikke fordi nu har de skimmel på igen. Har du noget erfaring med dette og evt et tip?
Nej jeg har ingen erfaringer med de der krukke netop fordi der ofte opstår problemer med mug/skimmel, ting som jeg aldrig oplever med fermentering i patentglas..ja prøv at lægge dem i noget baking soda/eddike måske og ud i solen?
Kan man opvarme sauerkraut uden at mælkesyrebakterierne tager skade?
Max til 40-42 gr. Varmere og de vil dø, men din surkål vil stadig smage dejligt !!
Hej. Jeg er i gang med mit med mit første forsøg ud i fermentering, så det blev en sauerkraut!
Den har nu stået i 5 dage og alt ser fint ud, jeg undres dog over at der løbende bliver produceret mere væske, således at jeg faktisk bliver nød til at fjerne væske hver dag for at det ikke løber over! Er det normalt?
Ja, det er pga CO2 dannelsen (i gæringsprocessen) helt normalt og tegn på livlig fermentering