HomeFermenterede Grøntsager Fermenteret Spinat og Ramsløg

Fermenteret Spinat og Ramsløg

Comments : 14 Posted in : Fermenterede Grøntsager on by : Michelle Tags: , , , , , ,

En dame i Kefir og Kombucha gruppen spurgte om salt forholdene til en fermentering af skvaderkål og brændenælde som huskede mig på en fermenteret spinat som jeg ikke havde skrevet om endnu.

Da ramsløg også er et meget populært ‘ukrudt’ lige nu måtte jeg fluks lave en blanding af spinat og ramsløg. Jeg kan godt lide at bruge lidt hvidløg normalt men med ramsløg i burde den have nok smag.

Du har brug for:

– i alt 3-400 gram spinat og ramsløg. Jeg brugt omkring 300 gr spinat og 30-50 gr ramsløg (med stilkene)

– omkring 1 spsk, eller 19/20 gr uraffineret salt

– patentglas på 0.5-0.75 dl (Jeg har brugt 0.5 l Fido patentglas, da det svinder enormt meget!!)

Skær spinat og ramsløg i brede strimler

fermenteret spinat

Skær spinat

fermenteret spinat

Skær ramsløg med stilk

Smidt det op i en skål og drys med saltet

fermenteret spinat

Gnid saltet i bladerne og lad det stå i 30 min – 1 time så saften kan blive trukket ud

fermenteret spinat

Efter cirka en time hvile

Mas det hele så alt saft er ud af bladene

Fyldt din patentglas med saften og bladene, tilsat evt ektra smagsgiver som hvidløg, eller i mit tilfælde citron i skiver.

Tryk godt ned så væsken kommer op over, vej ned med et lille glas låg eller andet tungt (lille rogn glas for eks).

fermenteret spinat

Luk patentglasset og stil på køkkenbordet i 2-4 dage. Når boblerne aftager kan den på køl i omkring 2 uger inden den spises, men kan sagtens spises før!

14s COMMENTS

14 thoughts

  • christine augsburg
    april 18, 2015 at 7:13 am

    Mange tak for rigtig gode opskrifter.
    De er også nemme at følge.

  • christine augsburg
    april 18, 2015 at 7:21 am

    Tak for endnu en god opskrift.
    De er altid nemme at følge:-)

    • Michelle
      april 20, 2015 at 7:19 pm

      Nem er bedst! Haha..Den smager superskøn, glæder mig til at høre om din skvaderkål forsøg 😉

  • christine augsburg
    maj 2, 2015 at 11:02 am

    Det er blevet til en blanding af skvalderkål, løgkarse, brændnælder, løvstikke Og hvidløg.
    Meget nemt og smagen er i top:-)

    • Michelle
      maj 2, 2015 at 11:47 am

      Det lyder supergodt Christine!!

    • Lilian
      maj 14, 2015 at 7:47 am

      Hej Christine.
      De der brændenælder — blancherer du dem først — eller bruger du handsker — eller er du bare “hard-core”??? Har masser af dem og juicer dem normalt, men synes at det lyder spændende med en gang fermentering. Og løvstikke mangler vi heller ikke, så det må prøves. Lyder godt!

  • Anna
    november 11, 2015 at 4:42 pm

    Hej Michelle
    Tak for en rigtig god hjemmeside. Den er meget inspirerende.
    Jeg har en masse tallerkensmækker-blade, mon ikke de er gode at fermentere?

    • Michelle
      november 13, 2015 at 10:49 am

      Det tror jeg godt man kan, men har ikke selv prøvet.. Du må prøve dig frem og give besked tilbage hvordan det er gået!!!

  • Aase
    november 17, 2015 at 12:54 pm

    Hej Michelle,
    Tak for en meget inspirerende blog.
    Fermentering er ukendt terræn for mig, men jeg er blevet dybt interesseret.
    Jeg kunne tænke mig at prøve en blanding af grønkål, rødbeder og citron . . Er det muligt at fermentere en sådan blanding og få et godt resultat? Hvor længe skal det i så fald skulle stå og fermentere?
    Jeg forstiller mig at gnide salt i grønkålen, og supplere med saften af den ene halvdel af citronen, mens den 2. Halvdel skæres i skiver og lægges mod glasset hele vejen rundt . . .? Har du evt. en anden og bedre opskrift?
    Med venlig hilsen Aase

    • Michelle
      november 19, 2015 at 10:31 pm

      Hej Aase! Det lyder godt. Grønkål kan være del af en almindelig kraut for eks men kun grønkål kan også bruges. Vil du så også bruge bederne samtidig? Så kan du også bruge revne beder og gulerødder med fint hakket grønkål. Med fermentering handler det bare om at eksperimentere med forskellige grønt. Det er dog enkelt og nemt og resulterer oftest i meget lækre kombinationer. Kraut på grønkål, almindelig kål, lidt hvidløg og revne gulerødder er også godt. Eller julekraut med kanel, æble og appelsin. Mange mange muligheder!! Hold mig opdateret med hvad du finder på!!

  • Bente Hornbech
    april 27, 2016 at 8:26 pm

    Hej Michelle
    Tusind tak for en spændende blok
    Når jeg laver surkål synes jeg kålen ‘drikker’ alt væsken igen, selvom der var rigeligt af det. Er det som det skal være. Det smager dejligt, men det sidste blev alligevel dårligt, måske fordi der blev åbnet næsten dagligt.
    Kh Bente Hornbech

    • Michelle
      april 28, 2016 at 7:26 am

      Det er helt normalt at væsken trækker i kålen! Husk at bruge ren bestik hver gang og holde den på køl når du har taget hul på den..

      • april 24, 2017 at 2:56 pm

        Hej Michelle
        Og tak for en inspirerende blok.

        Kan du hjælpe med måleforholdene til en saltfermentering af hvidløg ?

        • Michelle
          april 24, 2017 at 3:09 pm

          2% lage er fint!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.