Home / Dessert / Kokosmælk Yoghurt Opskrift
15 januar, 2017

Kokosmælk Yoghurt Opskrift

Comments : 6 Posted in : Dessert, Mad Inspiration, mælkesyrebakterier, opskrift, Plantemælk Yoghurt, yoghurt on by : Michelle
Tags:, , , , , ,

Da det ikke er alle der vil lave yoghurt på mælk har jeg her et udvalg af yoghurter lavet på plantemælk.

Opskrifter er lavet med starterkulturen lactobacillus bulgaricus og er udviklet af Ivaylo Piskov (www.bacillusbulgaricus.com). Jeg har ikke afprøvet dem allesammen da jeg nu er meget glæde for øko sødmælk/fløde yoghurt men de her er et udemærket alternativ til dem der ikke vil eller kan bruge mælk fra dyr.

Kokosmælk Yoghurt Opskrift

  • 800 ml kokosmælk (jeg plejer at bruge Aroy-D, liter brik som kan købes i thaibutikker, den er ikke øko, men indeholder kun kokos og vand)
  • 1 tsk agar agar, pektin (eller en spsk  gelatine, fra græsfodret frilands dyr)
  • 1 pakke bacillus bulgaricus yoghurt starter (eller mindst to spsk af din sidste omgang yoghurt)
  • Beholder til din yoghurt (husk at sterilisere alt omhuelig)

Tilsat mælk og agar til en gryde, rør det godt ud.

Varm mælken op til omkring 82c eller lige under kogepunktet, det skal ikke koges op. Bliv ved at røre i det.

Lad din mælk nu køle ned til omkring 45c (mærk med din lillefinger, føles det behagelig lun er den fint), husk at blive ved med at røre rundt i det så det ikke bliver til gel grundet agar agar.

Tilsat din starter, rør det godt rundt i 5 minutter.

Hæld det i en (glas)beholder og læg låget løst på.

Vikkel beholderen i et håndklæde, og stil ind i ovnen med lyset tændt eller i en yoghurtmaskin hvis du har sådan en.

Lad stå i mindst 12 timer, smag om den er sur og stil den på køl når den smager rigtig. Lad det stå på køl mindst 6-8 timer inden spisning. Du kan også tilsætte pektin eller gelatin i stedet for agar agar.

For billeder se her og her.

 

6s COMMENTS

6 thoughts on : Kokosmælk Yoghurt Opskrift

  • helene
    februar 7, 2017 at 1:54 pm

    Hvor får du fat på gelatine, fra græsfodret frilands dyr?
    Og jeg undrer om det fungere hvis man laver sin egen kokosmælk fra kokosrasp og vand, er den du køber tykflydende fra start? Den man selv laver er nemlig lidt tynd og den deler sig også i fedt og vand når den står lidt.

    • Michelle
      februar 8, 2017 at 10:15 am

      Fra Iherb eller ergomax.nl. Det virker faktisk lidt bedre på købe kokosmælk..

  • Stine
    juni 12, 2017 at 9:12 am

    Hej Michelle,
    Når jeg skal lave kokosyoughurt er det så ok at bruge et par spsk af min hjemmelavede mælkeyoghurt, altså det behøver ikke være en kokosyoughurtstarter?
    Tak for inspirerende site😊
    Vh

    • Michelle
      juni 15, 2017 at 7:43 am

      Ja det kan du sagtens!!

  • Tine Hagelquist
    juli 27, 2017 at 8:42 am

    Hi Michelle
    Youghurten stivner Ikke!
    Jeg gjorde sådan: blandede kokosmælk med 3 probiotic sublements, tilsatte en tsk Agar Agar!
    Satte blandingen lunt , den har nu stået 18 timer!
    Hvad gør jeg galt?
    Venlig hilsen Tine

    • Michelle
      juli 27, 2017 at 12:57 pm

      Sæt den på køl 5-7 timer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *