Home / Fermenterede Grøntsager / Karry Gurkemeje Blomkål
17 april, 2015

Karry Gurkemeje Blomkål

Comments : 4 Posted in : Fermenterede Grøntsager, Mad Inspiration on by : Michelle
Tags:, , , ,

Fermenteret blomkål er både nemt og rigtig godt. Fermenteringen gør at blomkålen bliver letter fordøjelig uden at den mister sin sprødhed.

Den her version er med karry/gurkemeje og hvidløg, men de krydderier kan sagtens undlades eller skiftes ud med andet. Smag og behag!

Jeg brugt den her gang en rest af en lidt kedelig blomkål som lagde lidt alene i køleskabet. Opskriften er nemt at tilpasse til anderledes mængder.

fermenteret blomkål

Giver liv til blomkål igen :)

 

Det opskrift her er til et helt blomkålshoved.

Du har brug for:

– blomkålshoved skåret i små buketter

-1/2-1 spsk god karry pulver

-1/2-1 spsk chili pulver

-1/2-1 spsk cayenne

– 1 spsk gurkemeje pulver eller 1-2 cm friskrevet

– 3 fed hvidløg, mas dem med et kniv inden brug

– 2% salt lage, 19-20 gr salt på en liter vand

– Patentglas på 1 eller 2 liter, helst af mærket Fido (Bormiolli Rocco)

Fremgangsmåde:

Læg krydderierne i bunden af din patentglasset.

fermenteret blomkål

Krydderie farve eksplosion

Fyldt glasset op med de små blomkåls buketter til lige ind under glassets skulder.

fermenteret blomkål

Glasset fyldt med blomkål

Hældt din 2% saltlage over indtil det hele er dækket, læg evt noget tungt ovenpå hvis de begynder at flyde.

Luk glasset og lad den stå på køkkenbordet i 5-7 dage. Når den begynder at blive mindre aktiv kan du flytte den til køleskabet. Smager bedst efter 1-2 uger på køl, hvis de holder så længe!

fermenteret blomkål

Blomkål vejet ned med lille glasvægt

Fermenteret blomkål

Fermenteret blomkål

4s COMMENTS

4 thoughts on : Karry Gurkemeje Blomkål

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *