Home / Fermenterede Grøntsager / Fermenterede gulerodsstave
10 marts, 2015

Fermenterede gulerodsstave

Comments : 18 Posted in : Fermenterede Grøntsager on by : Michelle
Tags:, , , , , , ,

Fermenterede gulerodsstave er dejligt nemt at lave og en rigtig børnefavorit.

Du skal bruge :

Fido patentglas på 1 liter eller 1.5 liter

1 kg gulerødder

1 spsk /cirka 19-20 gram hav eller himasalt per liter vand.

Fermenterede gulerødsstave

Fermenterede gulerødsstave i flotte farver

Evt citronskal, ingefær, dild eller hvidløg.

Skær gulerødderne i stave, læg patentglasset på sin kant og ’stabl’ staverne i. De skal ligge helt kompakt så der ikke er nogen der flyder rundt. Læg citronskal, ingefær skiver, hvidløg eller dild mellem hvis du bruger nogen af dem.

fermenterede gulerødder

Pak dem tæt, nemmest hvis glasset ligger på kant

fermenterede gulerødder

pakket så tæt som muligt

fermenterede gulerødder

læg evt noget tungt ovenpå så de ikke flyder. Det burde de dog ikke gøre når de er så tæt pakket

Opløs salt i en smule varmt vand og tilsat så resten af det kolde vand.

Sørg for at ingenting stikker op over vandet!!

Luk glasset og stil i 10 dage på køkkenbordet, holdt den lukket, og i køleskabet derefter. Husk en tallerken eller lign indunder for at fange det evt væske der siver ud af glasset, der ved gummiringen.  Mens de stadig bobler og siver er det travlt med at fermentere. Lad dem ikke stå ud meget længere end ti dage da de så kan blive lidt for blød. Efter 10 dage er de syrligt og stadig sprød.

fermenterede gulerødder

mælkesyregærede gulerodsstave

18s COMMENTS

18 thoughts on : Fermenterede gulerodsstave

  • Ida Lorenzen
    september 27, 2015 at 3:33 pm

    Hej Michelle,
    Skræller du gulerødderne eller er de bare vasket?
    Hvordan er det med jordbakterier og fermentering, behøver man ikke tænke på det?:-) Vh Ida

    • Michelle
      september 28, 2015 at 2:12 pm

      De naturlig forekommende bakterier på grønt er gavnlig til at kickstarte fermenteringen. Jeg skræller mine gulerødder dog, det kan vi bedre lide ?

      • Ida Lorenzen
        september 28, 2015 at 6:58 pm

        Ok tak for svar! Så vil jeg også skrælle mine:-)

  • Sine
    december 27, 2015 at 11:41 am

    Hvad så efter de ti dage? Skal vandet hældes fra? Hvor hurtigt skal de spises?

    • Michelle
      januar 1, 2016 at 10:30 pm

      De bliver i væsken, du kan spise dem nu eller stille på køl. De kan holde sig længe da de er blevet syrnet nu ?. Brug dog altid ren bestik når du tager fra glasset!

  • Christian
    januar 4, 2016 at 3:02 pm

    Jeg lavede en stor portion i midten af november. Nu er jeg igang med en ny portion, og ville lige snacke de sidste to, men der er blevet dannet et hvidt bundfald. Har ikke haft den åben i mindst 14 dage, og har ikke set det tidligere. Det ligner ikke mug og glasset lugtet fint.
    Er det noget du kender noget til?

    • Michelle
      januar 4, 2016 at 5:26 pm

      Det er helt normalt og fint, det er bare ‘døde’ gærrester. Bare spis løs, så længe det ikke er noget ‘med hår på’ er det ikke mug ?

  • Anne
    juli 15, 2016 at 10:35 am

    Hjælp
    Hvorfor mugner mine fermenteringstanke med blomkål og gulerødder?

    • Michelle
      juli 15, 2016 at 9:25 pm

      Det er svært at sige. Stikker der grøntsager op over overfladen? Står det tæt på andet fermentering eller frugt? Hvis du er på Facebook kan du stille spørgsmålet i gruppen “Kefir og Kombucha DK” der er det nemmere at vejlede med billeder mm

  • Anne
    juli 15, 2016 at 10:36 am

    Hjælp
    Hvorfor kommer der mug på mine fermenteringer?
    Vh Anne

  • Marlene
    januar 11, 2017 at 1:19 pm

    Skal der ikke kål i for at starte processen? Kan det indeholde gode bakterier uden kål.?

    • Michelle
      januar 12, 2017 at 7:49 pm

      Det er pgå grøntsagerne og salt fermenteringen starter, så nej der behøver ikke blive tilsat kål..

  • Louise
    januar 15, 2017 at 3:43 pm

    Hvis de kun skal stå ude i max 10 dage, opstår der så nok bakterier? Mange andre opskrifter skal stå ude over en måned. Fermenterer de videre i køleskabet?
    Vh
    Louise

    • Michelle
      januar 15, 2017 at 3:44 pm

      De udvikler fint med bakterier men kan sagtens stå ude længere, pga alt kulhydrat/sukker i gulerødder står de ikke for længe ud da de så bliver ulækre

  • Louise
    januar 17, 2017 at 12:55 pm

    Fermenterer de videre i køleskabet?

    • Michelle
      januar 17, 2017 at 5:21 pm

      Går i dvale ..

  • Louise
    februar 28, 2017 at 12:38 pm

    Kan vandet også drikkes med samme gavnlige effekt?
    Vh
    Louise

    • Michelle
      februar 28, 2017 at 1:43 pm

      Det er dog ret saltet, så brug som dressing mm. Eller til at fermentere en juice for eks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *