Home / Fermenterede Grøntsager / Dild Citron Surkål
22 januar, 2018

Dild Citron Surkål

Posted in : Fermenterede Grøntsager, Mad Inspiration, mælkesyrebakterier, opskrift on by : Michelle
Tags:, , , , ,

Egentlig var det mening jeg skulle til at lave ramsløg citron kraut, men da jeg ikke kunne finde mit tørrede ramsløg blev det så til dild i stedet!

Du skal bruge:

  • 1 hvid kåls hoved
  • 1 gulerød
  • saft fra en halvt citron
  • 1-2 spsk tørret dild (eller ramsløg)
  • 1 spsk uraffineret salt per kg kål du bruger
  • 2 fed hvidløg

Tag de større ude blader fra kålen fra og læg dem til siden.

Riv kålen på en mandolin jern eller skær i tynde strimler.

dild citron kraut

Læg det i en stor skål og riv guleroden efterfølgende.

Tilsæt din tørrede dild og saften fra den halve citron.

dild citron kraut

Tilsat saltet (kig om det passer til den mængde kål du bruger, dvs 1 spsk/kg kål)

Ælt så kålen med saltet indtil det begynder at se lidt gennemsigtig og våd ud. Der må gerne begynde at samle sig væske i bunden af skålen. Hvis ikke der kommer noget væske så lad det stå og trække i en time og kom så tilbage til det efterfølgende. Tilsat de pressede fed hvidløg til sidst og bland dem i kålmassen.

dild citron kraut

dild citron kraut

Prop det hele i et rent patent glas og læg til sidst de store ude blade fra kålen øverst i glasset. Fold dem sådan at de holder grøntsagerne ned i vasken.

dild citron kraut

Tryk det hele godt ned så alt væsken er op over grøntsagerne og sæt evt et lille glas i spand mellem bladet og glas låget. Du kan også fylde en frysepose med salt vand og lægge det øverst med som formål at holde ALT grønt under væsken. Det er meget vigtig så der ikke tiltrækkes mug!

dild citron kraut

Luk så glasset og lad det stå ude på køkkenbordet i 2-6 uger. Stil bagefter på køl.

dild citron kraut

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *