9 marts, 2015
Store hælde dag :)
Comments : 4 Posted in : Kombucha on by : Michelle Tags: 2F, brus, kombucha, kontinuerlig bryg, smag
Så var det tid til at tappe fra igen.
Idag hældt jeg 6 liter fra og lavede en 2F (2. fermentering) med noget æblemost med jordbær i.
Jeg bruger altid bare en ‘sjat’ juice, nok omkring 1/10-1/8 del af flasken.
De her flasker er på 750 ml og er fantastisk til at lave 2F i.
Hvor længe de skal stå på køkkenbordet for at opbygge brus er afhængig af temperaturen i køkkenet samt hvor meget sukker der er tilbage til at gære videre på.
Jeg laver 2F i en lukket pose på køkkenbordet så hvis der vil komme så meget tryk i at den skulle eksplodere, så sker det i hvert fald ikke over hele køkkenet og behøver jeg ikke at være bange for glas der flyver rundt. Jeg har heldigvis aldrig oplevet det selv men ved fra min gruppe ( https://www.facebook.com/groups/195971943919648/) at der er nogle stykker der har været så uheldig!
Så nu venter vi på brus, jeg kan godt se på flaskerne hvornår de er ved at være klar, det svinger fra nogle dage til mere end en uge, så jeg stiller på køl når der er lidt skum.
Hvis jeg er i tvivl åbner jeg dem i ny og næ. Husk at presse håndfladen over toppen af patentproppen mens du åbner med den anden hånd, bliv ved at trykke ned og slip langsom. Så er der heller ikke nogen klistrede springvand. Sæt evt en plastikpose over toppen og stil flasken i en skål i handvæsken, så går der intet tabt
4 thoughts
Hvor lang tid kan det færdige produkt holde sig?
God ferie
På køl i flere måneder. Det er ligesom med vin, det modner ?
Jeg er igang med at lave gingerbeer og er igang med anden fermentering nu for at lave brus. Og bruger patent flasker fra ikea er det en god ide. ?
Jeg er igang med at lave gingerbeer i ikea patent flasker med fast prop men er det en god ide. For tænker på flasken jo ikke kan komme af med trykket hvas det bliver for stort inde i flasken.