15 januar, 2017
Soja Mælk Yoghurt Opskrift
Comments : 3 Posted in : Dessert, Mad Inspiration, mælkesyrebakterier, Plantemælk Yoghurt on by : Michelle Tags: bulgarsk, lactobacillus, opskrift, soja, soya, vegansk, vegetar, yoghurt, yoghurtkultur, yoghurtstarter
Da det ikke er alle der vil lave yoghurt på mælk har jeg her et udvalg af yoghurter lavet på plantemælk.
Opskrifter er lavet med starterkulturen lactobacillus bulgaricus og er udviklet af Ivaylo Piskov (https://bacillusbulgaricus.com/?wpam_id=1307).
Jeg har ikke afprøvet dem allesammen da jeg nu er meget glæde for øko sødmælk/fløde yoghurt men de her er et udemærket alternativ til dem der ikke vil eller kan bruge mælk fra dyr.
Sojamælk Yoghurt
- liter soja mælk
- 1 tsk agar agar (fåes i helsebutikker)
- 1 pakke bacillus bulgaricus yoghurt starter (eller mindst to spsk af din sidste omgang yoghurt)
- beholder til din yoghurt
Kog halvdelen af din sojamælk, tilsat agar agar, lad det bløde op lidt og kog så din sojamælk op. Bliv ved at røre rundt.
Når det er kogt fjerner du den fra varmen og tilsætter resten af sojamælken. Rør det godt rundt.
Lad din mælk nu køle ned til omkring 45c (mærk med din lillefinger, føles det behagelig lun er den fint), husk at blive ved med at røre rundt i det så det ikke bliver til gel grundet agar agar.
Tilsat din starter, rør det godt rundt i 5 minutter.
Hæld det i en (glas)beholder og læg låget løst på.
Vikkel beholderen i et håndklæde, og stil et lun sted på køkkenbordet, ind i ovnen med lyset tændt eller i en yoghurtmaskin hvis du har sådan en.
Lad stå i mindst 6-8 timer, smag om den er sur og stil den på køl når den smager rigtig.
bestil starter her: https://bacillusbulgaricus.com/?wpam_id=1307
3 thoughts
jubii glæder mig til at prøve dette!
Hmmmm der står 4 l. på pakken med mælkesyrebakterier, skal hele pakken virkelig i?
Det kommer an på hvor mane liter du laver..!