28 juni, 2018
Probiotisk Morgenmads Cheesecake
Posted in : Dessert, Mad Inspiration, Mælk Kefir, mælkesyrebakterier, opskrift, yoghurt on by : Michelle Tags: børn, jordbær, kage, morgenmad, probiotika
Juhuuuu det er sommerferie!! Og der er lækre danske jordbær i overflod så det er bare om at lave så meget man kan med jordbær lige nu. Herhjemme spiser børnene mest min hjemmelavede yoghurt med bær og muesli eller havregryn om morgen så det blev tid til en festlig udgave.
Det blev så til en morgenmads cheesecake! Med både yoghurt og mælkekefir, og selvfølgelig en masse jordbær.
Du skal bruge:
- 500 ml (hjemmelavet) græsk yoghurt
- 200 ml færdig mælkekefir
- 250 gr jordbær, frisk eller frosne
- 1 dl havregryn
- 1 dl muesli
- 4-5 spsk honning
- 2 spsk smør og 2 spsk kokosolie, eller 4 spsk af kun en af delene
- kanel
- nips Himalaya salt
- 1 banan
- 4 medjool dadler
- saft fra to appelsiner
- 3 spsk Great Lakes gelatine eller 6 blader husblas, agar agar kan også bruges men jeg ved ikke hvilken forhold
- springform
Tændt ovn på 150.
Smelt smøret/kokosolie med honning i en lille gryde, rør havregryn/muesli, kanel og Himalaya salt ud i det så det hele bliver “våd” og tryk det med bagsiden af en ske ned i din bageforme.
Bag det nu i 10-15 minutter til det bliver gyldent og lad det køle ned.
Tilføj alle andre ingredienser til din blender på nær 5 jordbær, appelsin saften og gelatinen.
Blend yoghurt/mælkekefir/jordbær/banan/dadler til en ensartet “smoothie”.
Tilsat gelatinen til saften fra appelsinerne i en lille gryde, eller lad husblas opbløde i saften. Rør det godt ud og varm det så op indtil det smelter, rør imens.
Hæld appelsinblandingen i din blender med smoothie og blend det hele godt en gang til.
Hældt det på den afkølede bund, pynt med de sidste jordbær og stil på køl i mindst 3 timer.