18 marts, 2015
Mælkekefir Syrnet Smør
Comments : 1 Posted in : Mælk Kefir on by : Michelle Tags: mad, mælkekefir, opskrift, probiotika, smør
At lave sit egne smør er både superlækkert og rimelig enkelt. Det kræver blot lidt tid.
Jeg brugt i det her tilfælde rå mælks fløde, men man kan sagtens bruge en lækkert øko fløde i stedet.
Du har brug for:
– en liter fløde
– mælkekefir svampe (få dem her)
– patentglas på 1 liter
– håndmikser
– dejskraber
– 2 skåle, en stører end den anden
– salt
Start med at lave kefir fløde ved at tilsætte svampene (omkring en spsk) til en liter fløde.
Lad det fermentere/syrne i 12-24 timer (jo længere det står jo mere surt det bliver)
Si svampene fra og hæld fløden i den lidt mindre skål.
Fyldt en stører skål med iskoldt vand og evt isterninger hvis du har.
Pisk fløden indtil fedtet og mælken begynder at separere fra hinanden, efter omkring 5-10 minutter afhængig af hvor kraftig det bliver pisket.
Saml smør fedtet med kolde hænder og hæld kærnemælket fra.
Behold til bagning eller bare til at drikke som det er!
Nu har du brug for dit vandbad. saml smørret i skålen med en dejskaber.
Hæld nu en smule iskoldt vand i skålen med smørret i og arbejd vandet i smøren med dejskraberen.
Hæld væsken fra, og gentag indtil det vand der kommer fra ikke er mælkehvid mere men er blevet gennemsigtig igen.
Tryk/press alt overskydende vand ud af smøren.
Salt smøren efter smag, saml i en rulle eller beholder og stil på køl.
Da den er syrnet med kefir er den langtidsholdbar, men hvis der er overskydende vand i bliver holdbarheden forkortet.
Nogle uger kan man i hver fald holde den, hvis den varer så længe!!
Den kan dog blive syrligere jo længere den står på køl pga den oprindelige kefir fermentering.
Smøren kan også fint fryses.
One thought on : 1
Pingback: Enkorn Surdejsboller på MælkeKefir | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde