HomeMælk Kefir Mælkekefir Syrnet Smør

Mælkekefir Syrnet Smør

Comments : 1 Posted in : Mælk Kefir on by : Michelle Tags: , , , ,

kefir smør

Mælkekefir syrnet smør

At lave sit egne smør er både superlækkert og rimelig enkelt. Det kræver blot lidt tid.

Jeg brugt i det her tilfælde rå mælks fløde, men man kan sagtens bruge en lækkert øko fløde i stedet.

Du har brug for:

– en liter fløde

– mælkekefir svampe (få dem her)

– patentglas på 1 liter

– håndmikser

– dejskraber

– 2 skåle, en stører end den anden

– salt

Start med at lave kefir fløde ved at tilsætte svampene (omkring en spsk) til en liter fløde.

Lad det fermentere/syrne i 12-24 timer (jo længere det står jo mere surt det bliver)

Si svampene fra og hæld fløden i den lidt mindre skål.

Fyldt en stører skål med iskoldt vand og evt isterninger hvis du har.

Pisk fløden indtil fedtet og mælken begynder at separere fra hinanden, efter omkring 5-10 minutter afhængig af hvor kraftig det bliver pisket.

kefir smør

Fløden er ved at blive til smør og kærnemælk

kefir smør

Kærnemælk hældes fra

kefir smør

Smøren samlet

Saml smør fedtet med kolde hænder og hæld kærnemælket fra.

Behold til bagning eller bare til at drikke som det er!

Nu har du brug for dit vandbad. saml smørret i skålen med en dejskaber.

kefir smør

Pres det iskolde vand ind og rundt fedtet for at fjerne det sidste af kærnemælken og for at samle alt smør

Hæld nu en smule iskoldt vand i skålen med smørret i og arbejd vandet i smøren med dejskraberen.

Hæld væsken fra, og gentag indtil det vand der kommer fra ikke er mælkehvid mere men er blevet gennemsigtig igen.

Tryk/press alt overskydende vand ud af smøren.

Salt smøren efter smag, saml i en rulle eller beholder og stil på køl.

Da den er syrnet med kefir er den langtidsholdbar, men hvis der er overskydende vand i bliver holdbarheden forkortet.

Nogle uger kan man i hver fald holde den, hvis den varer så længe!!

Den kan dog blive syrligere jo længere den står på køl pga den oprindelige kefir fermentering.

Smøren kan også fint fryses.

kefir smør

Færdige smør og kærnemælk

1 COMMENT

One thought on : 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.