HomeIkke kategoriseret Mælke Kefir Labneh Kugler (feta-agtige oste)

Mælke Kefir Labneh Kugler (feta-agtige oste)

Comments : 11 Posted in : Ikke kategoriseret, Mad Inspiration, Mælk Kefir on by : Michelle Tags: , , , , , ,

mælkekefir labneh

Labneh er meget nemme ‘oste’ kugler. De er lavet af drænet mælke kefir som bagefter bliver trillet til kugler.

Man tilføjer salt og krydderurter efter smag.

De kan spises som tapas-agtige tilbehør eller for eks. i en salat.

Du har brug for:

– Færdiglavet mælke kefir

-Ostelærred eller viskestykke

– sigte

-skål

mælkekefir labneh

Dræn færdig mælkekefir i 12-24 timer i lærred.

Jeg bruger et viskestykke som jeg lægger i en si/dørslag. Det stiller jeg ovenpå en skål hvor vallen drypper i.

Du kan enten lade det stå på køkkenbordet eller på køl mens det dræner. På køkkenbordet er chancen den bliver mere sur i det, større end når den står på køl, da den stille roligt gærer videre.

Efter de 12-24 timer skal viskestykkes vikles stramt om det drænede kefir for at få det sidste valle ud. Jeg plejer også at sætte noget tungt ovenpå, for eks. et glas surkål på en tallerken, for at holde temaet, haha.

Lad det nu stå igen i 12-24 timer indtil det er blevet en meget fast og let krummet oste-agtig masse.

Bland nu salt og urter efter smag og behag, i det færdige ost. Syntes du det er for krummet/fast så tilsat en lille smule af vallen igen.

mælkekefir labneh

Tril det til små mundrette kugler og læg i et glas i olivenolie.

mælkekefir labneh

Bevar på køl. Husk at hvis du bruger friske krydderurter det medfører øget risiko for botulisme når det bare ligger i olien. Enten spis dem med det samme eller brug tørrede krydderier i stedet for.

De er meget langtidsholdbar, flere måneder. Husk at din mælkekefir stadig er levende og du kan ende med labneh med brus!! Det fik jeg så da de havde været på køl i nogle måneder. Jeg vil personlig spise dem fremover indenfor en måned, så de ikke bliver til brus oste kugler igen ?

NYD!

mælkekefir labneh

Billede af kuglerne lavet af Anemea Holm, medlem af min gruppe på fb

11s COMMENTS

11 thoughts

  • Marianne Bruun
    marts 8, 2016 at 11:43 am

    Jeg har læst et sted, at man ikke skal bruge olivenolie, da olien størkner i køleskab…men hellere alm majsolie eller rapsolie…
    Hvilken erfaring har du med olivenolie, bliver den til fast form i køleskabet for dig.
    Vh
    Marianne

    • Michelle
      marts 8, 2016 at 11:59 am

      Ja, god oliven olie bliver fast. Bare stil den på stuetemperatur en halv time inden spisning. Jeg vil personlig aldrig vælge majs- eller rapsolie til spisning ?

  • Veghar
    september 28, 2016 at 5:17 am

    Hej Michelle
    Jeg vil gerne spørge om hvor Jeg kan købe mælk kefir, jeg har købt men det ligner vand kefir, og mælken bliver meget sure selv om jeg skifter mælken hver anden dag.
    Kan du være sød at fortælle mig hvad jeg gør forkert
    Mvh Veghar

    • Michelle
      september 29, 2016 at 4:23 pm

      Du ksn få mælkekefir i Facebook gruppen “kefir og Kombucha DK” Der deler medlemmerne gratis ud. De burde ligne små blomkåls hoveder..

  • Annette Lund
    april 19, 2017 at 3:44 pm

    Hej
    Jeg har fået nogle mælkekefir og prøvet i nogle dage.
    Men hvordan kan jeg vide at mælken ikke er blevet sur og dårlig når det står 24 timer eller lidt mere på køkkenbordet?
    De sidste 2 portion jeg har lavet er bare blevet lidt grynede og ikke skilt vallen fra i bunden. Det lugter godt nok som de tidligere portioner, men den sidste smed jeg ud og skyllede svampene godt under vand.

    • Michelle
      maj 27, 2017 at 11:46 am

      Når det bliver lidt tykkere og skilles er det fint. Husk at svampene kan have brug for en tilvænningsperiode, når man lige har fået dem hjem, er mælken stadig tyndt efter et døgn, så skift ud med nyt indtil du kan se forskel i substansen

  • Annette Lund
    april 19, 2017 at 3:54 pm

    Hej
    Jeg har fået nogle mælkekefir og prøvet i nogle dage.
    Men hvordan kan jeg vide at mælken ikke er blevet sur og dårlig når det står 24 timer eller lidt mere på køkkenbordet?
    De sidste 2 portion jeg har lavet er bare blevet lidt grynede og ikke skilt vallen fra i bunden. Det lugter godt nok som de tidligere portioner, men den sidste smed jeg ud og skyllede svampene godt under vand. Og prøver nu igen.

    • Michelle
      april 19, 2017 at 5:55 pm

      De skal nok lige falde til, lad være at skylle dem men skift mælken lidt hyppigere. De laver nok snart lækkert kefir!

  • Margit
    februar 4, 2020 at 9:44 am

    Hej. Jeg har lavet kefir kugler og lagt dem i olivenolie med krydderurter .. MEN jeg kan ikke lide smagen af olivenolien så vil jeg spørge om der er andet som jeg kan lægge kuglerne i.
    Tak for en inspirerende blog og følger dig også på Facebook.
    Margit

    • Michelle
      juni 6, 2020 at 8:51 am

      Ja du kan sagtens bruge raps eller lign

  • Simone
    juli 8, 2021 at 8:15 pm

    Først tak for denne fantastiske hjemmeside som jeg elsker!
    Wow dem glæder jeg mig til at prøve at lave. Lige nogle spørgsmål:

    -Ca hvor mange kugler bliver en liter kefir til?
    -Ca hvor meget salt brugte du til hver kugle?
    –Kan man ligge dem i saltlage i stedet for olie?

    på forhånd tak 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.