HomeDessert Kokosmælk Yoghurt Opskrift

Kokosmælk Yoghurt Opskrift

Comments : 18 Posted in : Dessert, Mad Inspiration, mælkesyrebakterier, opskrift, Plantemælk Yoghurt, yoghurt on by : Michelle Tags: , , , , , , , , , ,

Da det ikke er alle der vil lave yoghurt på mælk har jeg her et udvalg af yoghurter lavet på plantemælk.

Opskrifter er lavet med starterkulturen lactobacillus bulgaricus (bacillusbulgaricus).

Kokosmælk yoghurt

Kokosmælk yoghurt

 

Kokosmælk Yoghurt Opskrift

  • 800 / 1000 ml kokosmælk (jeg plejer at bruge Aroy-D, liter brik som kan købes i thaibutikker, den er ikke øko, men indeholder kun kokos og vand)
  • 1 tsk agar agar, pektin (eller en spsk  gelatine, fra græsfodret frilands dyr)
  • 1 pakke bacillus bulgaricus yoghurt starter (eller mindst to spsk af din sidste omgang yoghurt)
  • Beholder til din yoghurt (husk at sterilisere alt omhuelig)

Tilsat mælk og agar (gelatinen) til en gryde, rør det godt ud.

Kokosmælk yoghurt

Kokosmælk med gelatin og vanilje pulver

Varm mælken op til omkring 40c/45c så gelatinen smelter.

Tilsæt nu din yoghurt starter (pulver omkring en 1/2 – 1 tsk, eller mindst 3-4 spsk færdig lavet yoghurt, kan også være købe færdig yoghurt, eller tilsæt to kapsler probiotika), husk at blive ved med at røre rundt i det så det ikke bliver til gel grundet agar agar.

Rør den starter du har valgt meget grundigt ud. Hvis du vil lave keto eller lchf yoghurt og du godt kan tåle mælkeprodukter så tilsæt en sjat fløde til din kokosmælk for at gøre den endnu mere cremet og får at øge fedt procenten endnu mere.

Lad den nu inkubere i enten en gryde, små glas i yoghurt maskinen eller i for eks din instant pot eller slowcooker.

Gryden eller glasbeholder vikles i et håndklæde, og stilles ind i ovnen med lyset tændt eller i en yoghurtmaskin hvis du har sådan en.

Lad stå i mindst 12 timer, smag om den er sur og stil den på køl når den smager rigtig. Lad det stå på køl mindst 6-8 timer inden spisning.

Kokosmælk yoghurt

Så dejlig tyk bliver den!

Du kan også tilsætte pektin eller gelatin i stedet for agar agar.

Kokosmælk yoghurt

Kokosmælk yoghurt som er cremet og blød

For billeder se her og her.

Starter fåes her

18s COMMENTS

18 thoughts

  • helene
    februar 7, 2017 at 1:54 pm

    Hvor får du fat på gelatine, fra græsfodret frilands dyr?
    Og jeg undrer om det fungere hvis man laver sin egen kokosmælk fra kokosrasp og vand, er den du køber tykflydende fra start? Den man selv laver er nemlig lidt tynd og den deler sig også i fedt og vand når den står lidt.

    • Michelle
      februar 8, 2017 at 10:15 am

      Fra Iherb eller ergomax.nl. Det virker faktisk lidt bedre på købe kokosmælk..

  • Stine
    juni 12, 2017 at 9:12 am

    Hej Michelle,
    Når jeg skal lave kokosyoughurt er det så ok at bruge et par spsk af min hjemmelavede mælkeyoghurt, altså det behøver ikke være en kokosyoughurtstarter?
    Tak for inspirerende site?
    Vh

    • Michelle
      juni 15, 2017 at 7:43 am

      Ja det kan du sagtens!!

  • Tine Hagelquist
    juli 27, 2017 at 8:42 am

    Hi Michelle
    Youghurten stivner Ikke!
    Jeg gjorde sådan: blandede kokosmælk med 3 probiotic sublements, tilsatte en tsk Agar Agar!
    Satte blandingen lunt , den har nu stået 18 timer!
    Hvad gør jeg galt?
    Venlig hilsen Tine

    • Michelle
      juli 27, 2017 at 12:57 pm

      Sæt den på køl 5-7 timer

  • november 5, 2017 at 1:23 pm

    Hva heter Gelatinen du kjøper på Iherb.
    Fant deg i dag…og er helt ny på fermentering og det andre.Så gleder meg til å lese mere på bloggen din.
    Vennlig hilsen May Lise Guttormsen

    fra Norge.

    • Michelle
      november 18, 2017 at 5:13 pm

      Hej May! Det er gelatinen fra great Lakes, den røde. Eller fra vital proteins, den grønne (mener jeg)

  • SanneAA
    januar 23, 2018 at 11:20 am

    Fantastisk resultat! Jeg kastede mig ud i det da jeg så opslaget på Facebook og det blev bare så godt. Jeg greb din idé om at tilføje vanilje pulver og så brugte jeg 2 kapsler multidophilus (har bac. bulgaricus i sig) og 1 kapsel multidophilus24.
    Absolut en ny favorit snack!

    • Michelle
      januar 24, 2018 at 7:19 pm

      Dejligt!!! Ja det er superlækkert ikke??!! Her også totalt yndlingssnack

  • Sine
    marts 16, 2018 at 7:46 am

    Jeg varmede der op til lidt mere end håndvarmt sammen med cultura, tilsatte agar agar og lod det være i gryden som jeg satte med håndklæder om i mit teknikum hvor gulvvarmen går ud fra. Dagen efter smagte det let syrligt og jeg hældte det på glas og på køl. Men det blev desværre aldrig tykt? Hvad har jeg gjort galt?

    • Sine
      marts 16, 2018 at 7:48 am

      Kulturen ikke cultura ?

    • Michelle
      juni 15, 2018 at 8:48 am

      Du skal ikke varme den med kulturen, du skal først tilsætte kulturen når det er blevet lun

  • Stine
    januar 16, 2019 at 8:16 pm

    Hej Michelle,
    Uhh det smager godt! Men agaragaren klumpede sig sammen i små ‘perler’ (lidt ala sagogryn?) Tror du at det er fordi jeg ikke har rørt nok i yougurten?

    • Michelle
      januar 23, 2019 at 8:16 pm

      Ja det skal røres godt ud, har desværre ikke så meget erfaring med brug af agar agar

  • Cecillie
    maj 16, 2019 at 8:31 am

    Hej Stine
    Tak for sin hjemmeside ?
    Kan man bruge sit daglige probiotic tilstud som starter kultur i yoghurt og kefir? Og hvis ja, skal man bruge hvad der svarer til en dagssosis? Jeg har fx Bio-Kukt med 14 stammer og 2 milliader bakterier pr kapsel eller Garden og Life Fitbiotic med 14 stammer og 50 milliader bakterier pr brev.
    Vh Cecillie

    • Michelle
      august 16, 2019 at 6:23 am

      Det kan du sagtens, brug et brev til en omgang

  • Stine
    september 25, 2019 at 8:38 am

    Hej Michelle,
    Jeg har et spørgsmål ang evt dårlige bakterier i min kokosyougurt:
    Jeg har gjort som sædvanlig med mælkesyrebakterier ned i uopvarmet kokosmælk, herefter 2 døgn i yougurtmaskine. Naturligvis pinlig renhed. Og alligevel er der nu på toppen et slags ‘skind’ i bakterieagtigt mønster. Der er også lidt rødlige klumper i. Det skal helt sikkert kasseres, men jeg er bare nysgerrig efter om du kan hjælpe mig med at opklare hvad der evt er gået galt, og om du har nogen ide om hvad det er for nogle sjove uønskede bakterier?
    (Det er lidt vanskeligt at forklare?, så jeg har forsøgt at kopiere et foto, men tror vist ikke linket virker IMG_7719.JPG)
    Endnu engang mange Tak for en sjov inspirerende hjemmeside?
    Vh Stine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.