15 januar, 2017
Kokosmælk Yoghurt Opskrift
Comments : 18 Posted in : Dessert, Mad Inspiration, mælkesyrebakterier, opskrift, Plantemælk Yoghurt, yoghurt on by : Michelle Tags: keto, kokos, kokosmælk, lactobacillus bulgaricus, lchf, opskrift, planteyoghurt, vegansk, vegetarisk, yoghurt, yoghurtkultur
Da det ikke er alle der vil lave yoghurt på mælk har jeg her et udvalg af yoghurter lavet på plantemælk.
Opskrifter er lavet med starterkulturen lactobacillus bulgaricus (bacillusbulgaricus).
Kokosmælk Yoghurt Opskrift
- 800 / 1000 ml kokosmælk (jeg plejer at bruge Aroy-D, liter brik som kan købes i thaibutikker, den er ikke øko, men indeholder kun kokos og vand)
- 1 tsk agar agar, pektin (eller en spsk gelatine, fra græsfodret frilands dyr)
- 1 pakke bacillus bulgaricus yoghurt starter (eller mindst to spsk af din sidste omgang yoghurt)
- Beholder til din yoghurt (husk at sterilisere alt omhuelig)
Tilsat mælk og agar (gelatinen) til en gryde, rør det godt ud.
Varm mælken op til omkring 40c/45c så gelatinen smelter.
Tilsæt nu din yoghurt starter (pulver omkring en 1/2 – 1 tsk, eller mindst 3-4 spsk færdig lavet yoghurt, kan også være købe færdig yoghurt, eller tilsæt to kapsler probiotika), husk at blive ved med at røre rundt i det så det ikke bliver til gel grundet agar agar.
Rør den starter du har valgt meget grundigt ud. Hvis du vil lave keto eller lchf yoghurt og du godt kan tåle mælkeprodukter så tilsæt en sjat fløde til din kokosmælk for at gøre den endnu mere cremet og får at øge fedt procenten endnu mere.
Lad den nu inkubere i enten en gryde, små glas i yoghurt maskinen eller i for eks din instant pot eller slowcooker.
Gryden eller glasbeholder vikles i et håndklæde, og stilles ind i ovnen med lyset tændt eller i en yoghurtmaskin hvis du har sådan en.
Lad stå i mindst 12 timer, smag om den er sur og stil den på køl når den smager rigtig. Lad det stå på køl mindst 6-8 timer inden spisning.
Du kan også tilsætte pektin eller gelatin i stedet for agar agar.
Starter fåes her
18 thoughts
Hvor får du fat på gelatine, fra græsfodret frilands dyr?
Og jeg undrer om det fungere hvis man laver sin egen kokosmælk fra kokosrasp og vand, er den du køber tykflydende fra start? Den man selv laver er nemlig lidt tynd og den deler sig også i fedt og vand når den står lidt.
Fra Iherb eller ergomax.nl. Det virker faktisk lidt bedre på købe kokosmælk..
Hej Michelle,
Når jeg skal lave kokosyoughurt er det så ok at bruge et par spsk af min hjemmelavede mælkeyoghurt, altså det behøver ikke være en kokosyoughurtstarter?
Tak for inspirerende site?
Vh
Ja det kan du sagtens!!
Hi Michelle
Youghurten stivner Ikke!
Jeg gjorde sådan: blandede kokosmælk med 3 probiotic sublements, tilsatte en tsk Agar Agar!
Satte blandingen lunt , den har nu stået 18 timer!
Hvad gør jeg galt?
Venlig hilsen Tine
Sæt den på køl 5-7 timer
Hva heter Gelatinen du kjøper på Iherb.
Fant deg i dag…og er helt ny på fermentering og det andre.Så gleder meg til å lese mere på bloggen din.
Vennlig hilsen May Lise Guttormsen
fra Norge.
Hej May! Det er gelatinen fra great Lakes, den røde. Eller fra vital proteins, den grønne (mener jeg)
Fantastisk resultat! Jeg kastede mig ud i det da jeg så opslaget på Facebook og det blev bare så godt. Jeg greb din idé om at tilføje vanilje pulver og så brugte jeg 2 kapsler multidophilus (har bac. bulgaricus i sig) og 1 kapsel multidophilus24.
Absolut en ny favorit snack!
Dejligt!!! Ja det er superlækkert ikke??!! Her også totalt yndlingssnack
Jeg varmede der op til lidt mere end håndvarmt sammen med cultura, tilsatte agar agar og lod det være i gryden som jeg satte med håndklæder om i mit teknikum hvor gulvvarmen går ud fra. Dagen efter smagte det let syrligt og jeg hældte det på glas og på køl. Men det blev desværre aldrig tykt? Hvad har jeg gjort galt?
Kulturen ikke cultura ?
Du skal ikke varme den med kulturen, du skal først tilsætte kulturen når det er blevet lun
Hej Michelle,
Uhh det smager godt! Men agaragaren klumpede sig sammen i små ‘perler’ (lidt ala sagogryn?) Tror du at det er fordi jeg ikke har rørt nok i yougurten?
Ja det skal røres godt ud, har desværre ikke så meget erfaring med brug af agar agar
Hej Stine
Tak for sin hjemmeside ?
Kan man bruge sit daglige probiotic tilstud som starter kultur i yoghurt og kefir? Og hvis ja, skal man bruge hvad der svarer til en dagssosis? Jeg har fx Bio-Kukt med 14 stammer og 2 milliader bakterier pr kapsel eller Garden og Life Fitbiotic med 14 stammer og 50 milliader bakterier pr brev.
Vh Cecillie
Det kan du sagtens, brug et brev til en omgang
Hej Michelle,
Jeg har et spørgsmål ang evt dårlige bakterier i min kokosyougurt:
Jeg har gjort som sædvanlig med mælkesyrebakterier ned i uopvarmet kokosmælk, herefter 2 døgn i yougurtmaskine. Naturligvis pinlig renhed. Og alligevel er der nu på toppen et slags ‘skind’ i bakterieagtigt mønster. Der er også lidt rødlige klumper i. Det skal helt sikkert kasseres, men jeg er bare nysgerrig efter om du kan hjælpe mig med at opklare hvad der evt er gået galt, og om du har nogen ide om hvad det er for nogle sjove uønskede bakterier?
(Det er lidt vanskeligt at forklare?, så jeg har forsøgt at kopiere et foto, men tror vist ikke linket virker IMG_7719.JPG)
Endnu engang mange Tak for en sjov inspirerende hjemmeside?
Vh Stine