31 august, 2015
Kimchi Krydderi eller Umami Drys
Comments : 6 Posted in : Fermenterede Grøntsager, Mad Inspiration on by : Michelle Tags: fermentering, grøntsager, inspiration, kimchi, mad, mælkesyregæring, probiotika, smag
Den her mega lækre drys opståede faktisk ved fejl, da jeg var kommet til at oversalte en af mine kimchi glas. Oopsie.
For en god opskrift til kimchi klik her.
Da vi, selvfølgelig, ikke kan lide madspild herhjemme, valgte jeg at tørre indholdet i ovn/tørreovn.
Jeg lagde alt indholdt fra glasset ind i ovnen, væsken var trukket helt ind i grøntsagerne, så der var intet overskydende. Derefter tørrede jeg det på laveste temperatur indtil det blev knasende. Tørreovnen er nok det bedste valg, hvis man har sådan en.
Det blev så godt. Og duften der spredte mens det tørrede var himmelsk, børnene spurgt gentagne gange hvad det var der duftede så godt, og om jeg var igang med at lave chips :D.
Det er faktisk lidt a la chips, og minder også lidt om ristet løg. Bare meget bedre!!
Når det er færdigtørret kan det bruges til at tilføje umami til storset alle retter. Ovenpå spejleæg, supper, pastasovs eller bare på en ostemad.
Sådan kan man bare se, en ommer er aldrig rigtig en ommer!
6 thoughts
Det lyder vildt spændende. Når dette nu er en lille fejlregningen har du så nogen ide om hvor meget salt du brugte til dette drys? ,, jeg kunne godt tænke mig at lave det til mit køkkenoplevelse når mine veninder kommer på besøg. Tak for en fantastisk side.
Nej desværre …
Forsvinder de gode mælkesyrebakterier ikke ved opvarmning?
Jo, i dette tilfælde er det for smagens skyld
Hvor lave grader kan der ovn tørres uden at de gode bakterier forsvinder og uden at dårlige bakterier overtager?
Omkring 40 gr, men jeg brugte det her mere til smag end ‘sundhed’