1 maj, 2015
Boghvede MælkeKefir Surdejs Pandekager
Posted in : Dessert, Mad Inspiration, Mælk Kefir, Surdej on by : Michelle Tags: bær, boghvede, børn, dessert, fermentering, mælkekefir, mælkesyregæring, pandekager, sirup, surdej
Mega lang titel på en meget nemt og enkelt opskrift.
Du har brug for en omgang færdig lavet mælkekefir og boghvede mel.
Da det skal blive surdej-agtig skal den planlægges lidt og sættes over 12-24 timer inden brug.
Opskriften er totalt på slump, men ser cirka sådan ud:
-400 ml færdig mælkekefir
-150/175 gr boghvede mel
Rør begge dele sammen til det er meget tyk og klistret.
Lad det stå på køkkenbordet 12-24 timer, natten over er fint.
Når du er klar til at bruge det, og det er hævet og fyldt med luftbobler, tilsætter du:
-3-4 æg
-knivspids salt
-tsk vaniljepulver
-(evt) spsk kokossukker for at udligne det sure lidt.
Du kan også vælge at lave madpandekager, så undladt vaniljepulveret.
Rør det ud, dejen bliver en god blanding mellem tykt og tyndt, mere på tykkelsen med kagedej end med pandekage-dej. Hvis du vil have tynder dej kan du tilsætte et ekstra æg eller lidt ekstra mælkekefir eller almindelig mælk.
Steg som du plejer at stege pandekager. De er ikke altid helt så gode til at rulle sammen men vi kan lide at lave dem til små pandekager man kan spise som en skive pizza, lige fra hånden.
Meget lækkert med skyr, kefir fraiche og/eller mælkebøtte sirup!
Velbekommen!!