HomeDessert Kombucha Hyldebær Vingummier

Kombucha Hyldebær Vingummier

Comments : 15 Posted in : Dessert, Kombucha on by : Michelle Tags: , , , , ,

kombucha vingummi

kombucha vingummi

100 ml (Hjemmelavet) hyldebær/urte sirup (‘hostesaft’).

100 ml kombucha

2-3 spsk great lakes gelatine ( eller agar agar)

2 spsk rå honning

Saft fra 1 citron plus skal (hvis de skal være sur)

(evt acerola eller camu camu pulver)

Hæld hyldebærsaft i en gryde og pisk gelatinen ud i, varm det hele på MEGET svag varme så pulveret smeltes i, bliv ved at piske det.

Det skal være det mindste varme man har brug for til at blande det hele sammen til jævnt. Så snart gelatinen er smeltet i fjerner du gryden fra farmen og pisker/rører resten af ingredienserne i.

kombucha vingummie

kombucha vingummie

Hæld på chokolade former og stil 15-20 min på køl.

Tryk vingummier ud af formen.

image

Opbevar i glas på køl. ©

Opskrift på hyldebær hostesaft/sirup, Hyldebær stimulerer og booster immunforsvaret.

100-200 gr hyldebær

300-500 ml vand

1-2 tsk oregano

1-2 tsk tørret ingefær

1 tsk nellike

1-2 tsk merian

2 tsk lakridsrod

2 tks kanel

propolis

glas rå honning.

Simmer alle ingredienser, på nær det rå honning og propolis, indtil kogt ind til halv mængde.

Si saften fra.

Tilsæt propolis og lad det smelte i.

Lad det køle ned, bland med et halvt/hel glas rå honning.

Hæld over i brune glas flasker og behold på køl.

Honning gør det enormt langtidsholdbar.

Tag 1/2-1 tsk om dagen. 2-3 gange om dagen når man er ramt af kulden

15s COMMENTS

15 thoughts

  • Pingback: Kombucha Vingummier med Hyld og Magnesium | ALT OM FERMENTERING – Fermentering på den nemme måde

  • Mette Fuhr
    november 22, 2015 at 12:05 pm

    Ser lækkert og spændende ud, men hvor får man rå honning?
    Og hyldebær på denne årstid?

    • Michelle
      november 22, 2015 at 12:26 pm

      Hej Mette! Jeg plukker hyldebær i september/oktober og fryser dem så vi har nok til næste hyldebær sæson. Rå honning fåes i helsekosten eller fra danske biavlere.. Tørrede hyldebær kan også bruges hvis du kan få fat i det.

  • Marlene
    marts 17, 2016 at 11:33 am

    Nu har jeg fået købt forme til projektet, men der er længe til hyldebær sæssonen. Kan man bruge feks hindbær eller solbær? Hvor køber jeg agar ager eller great lakes gelantine? Eller er der et alternativ som muligvis fåes i Føtex, Kvickly eller Matas? På forhånd tusind tak.
    Hilsen Marlene

    • Michelle
      marts 17, 2016 at 10:21 pm

      Du kan bruge alle slags bær, eller appelsin/citronsaft, juice mm. Du kan bruge økologisk gelatinepulver fra helsen (det er dog svin). Agar agar kan bruges men giver en anderledes konsistens, kender dog ikke forholdene!! Great Lakes kan bestilles hos ergomax.nl for eks. Fåes dog ikke i fysisk butik i dk ?

  • Marlene
    september 12, 2016 at 10:40 am

    Hej, kan man erstatte kombuchaen med noget?

    • Michelle
      september 12, 2016 at 7:04 pm

      Ja, med saft eller juice eller afkølet sødet the, hvad man har lyst til!

    • Michelle
      juni 21, 2017 at 3:34 pm

      Du kan sagtens bruge den, så skal du måske tilføje lidt mere honning. Smag på det..!

  • Sine
    august 30, 2018 at 7:48 pm

    Great lakes… Er det hydrolysine eller beef unflavoured ?

    • Michelle
      oktober 24, 2018 at 2:16 pm

      Det er den røde!

  • Lykke
    september 4, 2018 at 6:35 pm

    Hvilken propolis kan du anbefale?

    • Michelle
      oktober 24, 2018 at 2:16 pm

      Frisk, eller propolis extract

  • Lykke
    september 4, 2018 at 6:37 pm

    Kan man bruge alm honning – hvad vil rå sige?

    • Michelle
      oktober 24, 2018 at 2:15 pm

      Upasteuriseret / koldslynget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.