22 januar, 2018
Dild Citron Surkål
Comments : 4 Posted in : Fermenterede Grøntsager, Mad Inspiration, mælkesyrebakterier, opskrift on by : Michelle Tags: citron, dild, kraut, nemt, sauerkraut, surkål
Egentlig var det mening jeg skulle til at lave ramsløg citron kraut, men da jeg ikke kunne finde mit tørrede ramsløg blev det så til dild i stedet!
Du skal bruge:
- 1 hvid kåls hoved
- 1 gulerød
- saft fra en halvt citron
- 1-2 spsk tørret dild (eller ramsløg)
- 1 spsk uraffineret salt per kg kål du bruger
- 2 fed hvidløg
Tag de større ude blader fra kålen fra og læg dem til siden.
Riv kålen på en mandolin jern eller skær i tynde strimler.
Læg det i en stor skål og riv guleroden efterfølgende.
Tilsæt din tørrede dild og saften fra den halve citron.
Tilsat saltet (kig om det passer til den mængde kål du bruger, dvs 1 spsk/kg kål)
Ælt så kålen med saltet indtil det begynder at se lidt gennemsigtig og våd ud. Der må gerne begynde at samle sig væske i bunden af skålen. Hvis ikke der kommer noget væske så lad det stå og trække i en time og kom så tilbage til det efterfølgende. Tilsat de pressede fed hvidløg til sidst og bland dem i kålmassen.
Prop det hele i et rent patent glas og læg til sidst de store ude blade fra kålen øverst i glasset. Fold dem sådan at de holder grøntsagerne ned i vasken.
Tryk det hele godt ned så alt væsken er op over grøntsagerne og sæt evt et lille glas i spand mellem bladet og glas låget. Du kan også fylde en frysepose med salt vand og lægge det øverst med som formål at holde ALT grønt under væsken. Det er meget vigtig så der ikke tiltrækkes mug!
Luk så glasset og lad det stå ude på køkkenbordet i 2-6 uger. Stil bagefter på køl.
4 thoughts
Det ser vel nok lækkert ud! Jeg må også igang med mere fermentering i køkkenet.. Efter du stiller det på køl, hvor længe kan det så holde sig i glassene? 🙂
Bedste hilsner
Mette
Laaaaaaang tid, så længe du bruger ren gaffel til at tage derfra 🙂
Hejsa
Sikke en lækker opskrift, den må prøves. Kan jeg ikke bruge frisk dild i stedet for tørret?
Det lyder som en opskrift, der må prøves 🙂
Kan frisk dild bruges i stedet for tørret?