Home / Ikke kategoriseret / Vandkefir Surdej Smør Brød
19 maj, 2015

Vandkefir Surdej Smør Brød

Comments : 25 Posted in : Ikke kategoriseret, Mad Inspiration, Surdej, VandKefir on by : Michelle
Tags:, , , , , ,

Et lækkert brød som kan laves meget nemt og hurtig, just the way I like it …!

Man ælter kun dejen når man laver den, ellers passer den sig selv.

Du skal bruge:

– 2 ordentlige spsk vandkefir svampe (find svampene her Kefir og Kombucha DK )

– 200 ml færdig vandkefir (se opskrift her)

– 1 lille tsk sukker

– 5 gram salt

– 260 gr speltmel

– 130 gr enkornmel

– smør til at pensle formen og toppen

vandkefir brød

Blend svampene og det færdige vandkefir

Blend kefirsvampene, vandkefir og sukker med en stavblender.

Tilsat salt og mel og ælt til en lind dej. Hvis den er for klistret brug 1/2-1 spsk mel ekstra ad gangen. Er dejen for tørt brug 1/2-1 spsk varmt vand ad gangen.

Ælt i nogle minutter og lad det ligge mens du pensler en form godt med smør.

vandkefir brød

Når formen er penslet ælt dejen lige en gang til og læg i formen.

vandkefir brød

Dæk med en fugtig klud og stil et lunt sted, jeg bruger ovnen med lyset tændt.

Lad det stå i 18-24 timer.

vandkefir brød

Hævet efter 20 timer

vandkefir brød

Hævet og klar til at blive bagt, den mangler kun det sidste smør!

Tændt ovnen på 180c.

Smelt en spsk smør og pensel toppen af brødet med det.

Bag i ovnen i 30-40 minutter, indtil den lyder hul når du banker på den.

I stedet for Enkorn og spelt kan en blanding af Ølandshvede/spelt/Enkorn bruges eller kun spelt eller kun Enkorn. Prøv dig frem!

vandkefir brød

Vandkefir spelt brød

V andkefir spelt brød

Vandkefir spelt brød

25s COMMENTS

25 thoughts on : Vandkefir Surdej Smør Brød

  • Isabella nielsen
    maj 26, 2015 at 11:21 am

    hey M
    Det her brød?. Bager du det i i den runde skål eller hvordan?
    Kh Isabella

    • Michelle
      maj 29, 2015 at 3:05 pm

      Ja. Det er en pyrex glas skål som tåler både varme og kulde 😉

  • Birrthe
    maj 31, 2015 at 10:34 am

    Hej
    Du skriver så sødt at man kan få fat i alt det kefir man skal bruge, MEN hvor??? for når jeg klikker på¨, der hvor der står jeg skal – sker der ikke noget. Suk-suk

    • Michelle
      juni 2, 2015 at 1:49 pm

      Facebook gruppen ‘kefir og Kombucha DK’ der er flere links til gruppen her på hjemmesiden!!

  • Tina
    juni 15, 2015 at 7:34 am

    Hej Michelle
    Hvor stor er den skål du bruger til at bage i ca. i diameter?
    Det vil være så ærgerligt at bruge en for lille skål.
    På forhånd mange tak for svar.
    De bedste hilsner
    Tina

    • Michelle
      juni 15, 2015 at 4:30 pm

      Hej Tina, min er 21 cm i diameter og cirka 11 cm højt. Man kan selvfølgelig også bruge en brødform ?

  • Margit
    juni 25, 2015 at 2:19 pm

    er ny i fermentering, men læser med interesse. Ifht bagning kender du til bagning med VK og glutenfrit mel?
    Kh
    Margit

    • Michelle
      juni 25, 2015 at 3:25 pm

      Hej Margit og velkommen til! Jeg har lavet et brød på vandkefir og boghvede, så det kan man godt. Opskriften er i Facebook gruppen ‘kefir og Kombucha DK’ mener jeg 🙂

  • Linda
    juni 25, 2015 at 2:59 pm

    Hej Michelle
    Min pyrexskål blev leveret i dag ☺️ Glæder mig til at prøve smørbrødet. Min mave har det bedst med fuldkorn og økologisk selvsagt. Så mit spørgsmål er: kan en blanding af Ølandshvede og Durum bruges? Det er de 2 meltyper, jeg bager verdensbrød/grydebrød med. I så fald i hvilket forhold? Der er mangel på lager af enkorn, og jeg vil rigtig gerne sætte dej over i morgen aften. Kan du hjælpe med svar?
    Med venlig hilsen
    Linda

    • Michelle
      juni 25, 2015 at 3:26 pm

      Jeg har ikke prøvet med durum mel så det kan jeg ikke svare på, at lave den på kun spelt eller Ølandshvede går dog fint, 50/50 eller udelukket spelt.

      • Linda
        juni 25, 2015 at 6:57 pm

        O.k. Vil give det et forsøg med fuld Øland så. Dét skal være en overraskelse for modtagerne ? kører i sommerhus lørdag. Vil du støtte fuld Øland fuldkorn så? 390 g mel

        • Michelle
          juni 25, 2015 at 8:12 pm

          Haha.. Så hænger den på mig!! Men ja, det burde sagtens kunne lade sig gøre. Start med at bruge 375 gr og tilføj mere hvis den ikke æltes godt, men ælt det først godt så det bliver lindt. Det burde blive et flot elastisk og lindt dej. Held og lykke!! Og giv en tilbage melding! 🙂

  • Linda
    juli 9, 2015 at 11:44 am

    Hej Michelle
    Så jeg bagt smørbrødet 2 gange med forskelligt mel. Første brød til ferien blev alligevel Øland og Durum, da jeg ikke havde nok Øland. Det blev spist op. Har i dag bagt et med ren Øland. Begge smager til den syrlige side, men det kan jo reguleres hen ad vejen. Flot ser det ud, og jeg vil klart prøve flere melblandinger ?

    • Michelle
      juli 9, 2015 at 11:49 pm

      Dejligt!! Godt at høre, tak for tilbagemeldning Linda 🙂

  • oktober 3, 2015 at 3:08 pm

    hej er lige ved at lave dej med kefir er meget spænt jeg har så meget kefir at jeg er begynt at give lidt til hønsene så vis der er nogle der mangler så har jeg megetjeg bor i ribe syd

    • Michelle
      oktober 3, 2015 at 3:18 pm

      Dejligt ?

  • Aase
    januar 12, 2016 at 1:01 pm

    … kan man bruge “helt almindeligt økologisk hvedemel”, og tilsætte kerner??

    • Michelle
      januar 13, 2016 at 7:33 am

      Det kan man i hver faldt!

  • Birgitte Borød
    april 1, 2016 at 9:40 am

    Jeg har en opskrift på grydebrød, hvor der skal bruges 5 g gær. Der er 10 dl mel i. Hvis jeg vil erstatte gæret med vandkefir, hvor meget tror du så jeg skal bruge. Den hæver natten over

    • Michelle
      april 1, 2016 at 10:05 am

      Bare tilsat nogle spiseskeer og erstat lidt af vandet med færdig kefir, blend det sammen med stavblender. Husk lang hævetid og stuetemperatur eller relativ høj temp. Det giver bedre resultater mht hævningen!!

  • Stine
    august 29, 2016 at 2:39 pm

    Spændende opskrift, den skal helt afgjort prøves meget snart! Hvis det går godt behøver jeg aldrig at købe gær igen.
    Jeg har læst at fermentering og lav bagetemperatur (samt rosmarin) sænker niveauerne af akrylamid i brød, så denne opskrift ser endnu bedre ud med det in mente.
    Brød gør livet værd at leve, så finder man ét der ikke tager livet af én, går det hele op i en højere enhed.

  • Malene
    januar 6, 2017 at 8:46 am

    Vil resultatet blive ligeså godt med mælkekefir?

    • Michelle
      januar 6, 2017 at 8:04 pm

      Med mælkekefir har jeg boller opskrift. Har lavet brød med mælkekefir før men ikke lige denne opskrift. Du kan prøve med MK og vand, ikke erstatte alt væske med MK! Giv besked hvordan det blev!

  • Nina PB
    august 25, 2017 at 4:48 pm

    Det er en fantastisk opskrift. Smager simpelthen så godt, og laver ikke uorden i min mave, som brød ellers plejer. Tak for den, og for alle de andre gode ting du deler med os 🙂

    • Michelle
      august 25, 2017 at 5:18 pm

      Sikke en dejlig tilbagemeldning ❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *