Home / Dessert / Surdejs Vafler (og kokossukker sirup opskrift)
19 september, 2015

Surdejs Vafler (og kokossukker sirup opskrift)

Comments : 8 Posted in : Dessert, Mad Inspiration, Mælk Kefir, Surdej on by : Michelle
Tags:, , , , , ,

Så er der lavet en ordentlig stak vafler til weekenden.

Som dej bruger jeg enten mælkekefir blandet med Enkorn,  Ølandshvede eller boghvedemel. Lav en tyk dej med mælkekefir og mel, det skal være tyk som brownie dej. Lad det stå 12-24 timer på køkkenbordet indtil det hæver og bobler. Jeg lægger et tallerken over så der ikke kommer bananfluer og lign. i.

Når jeg skal bruge det tilsætter jeg lidt salt og lidt kokossukker for at tage det sure, mange æg (vi elsker æg) og 2 spsk kokosolie. Rør det ud og lav vafler i vaffeljern eller almindelige pandekager på panden. Til den her portion har jeg nok brugt 200 ml kefir og 3-400 gr mel. Bare sørg for det er meget tyk i konsistens inden fermentering.

surdejs vafler

surdejs vafler

 

I stedet for at bruge mælkekefir kan man også lave dejen med overskuds surdej starter. Det er overskuddet man tager fra inden man fodrer eller efter den har været fodret (tilføjet mel/vand)

Surdej starter laves ved at blande lige dele mel og vand. Dæk til med klud og elastik og rør hyppig. Tilsat lige dele mel og vand hver dag i 4-5 dage og så burde den boble og være klar til bagning.

Jeg tager så 400 ml surdej starter fra, tilsætter mel indtil tyk og klistret og lader den stå 24 timer. Så kan du følge resten af vaffel “opskriften” derfra ?

Kokossukker sirup opskrift:

Her elsker vi dem med kokossukker sirup. Tilsat 2 dele kokossukker og 1 del vand, varm det op indtil det koger mens du rører rundt i det, så snart du ser det bliver sirups-agtig, efter cirka 3-5 minutter, tag det fra varmen og lad det køle ned. Den bliver tykkere når den køler ned. Hæld i emballage og opbevar på køl. Kan holdes op til 6 måneder.

 

8s COMMENTS

8 thoughts on : Surdejs Vafler (og kokossukker sirup opskrift)

  • Sonja Christiansen
    november 11, 2015 at 1:54 pm

    Bliver vaflerne sprøde?

    • Michelle
      november 13, 2015 at 10:25 am

      Ja! Men bløde igen hvis de ligger for længe efterfølgende ?

  • Josefine Hentze
    maj 31, 2016 at 4:44 am

    Hvor mange æg bruger du i opskriften?

    • Michelle
      juni 3, 2016 at 8:46 pm

      Omkring 6 æg ?

  • Susanne
    oktober 3, 2016 at 12:22 pm

    Hvor mange vafler bliver der af én opskrift?

    • Michelle
      oktober 6, 2016 at 4:01 pm

      Uh det ved jeg ikke sådan præcis.. Omkring 10 stykker cirka?

  • Emma Bjertrup
    oktober 3, 2016 at 12:23 pm

    Hvor mange vafler bliver der af en portion?

  • Helene
    april 7, 2017 at 1:50 pm

    Tak for en dejlig nem opskrift, har lige lavet dem, helt sprøde og gode og så nemme! Sagde jeg nemme? God weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *