Home / Fermenterede frugt / Marokkanske Citroner
22 marts, 2015

Marokkanske Citroner

Comments : 17 Posted in : Fermenterede frugt on by : Michelle
Tags:, , ,

marokkanske citroner

Skær i kvarter

Marokkanske probiotiske citroner er fermenterede hele citroner som smager rigtig dejligt i alle mulige retter og giver dem et karakteristisk smag.

De er meget nemme at lave og man bruger hele citronen, man piller kun stenene ud.

Du skal bruge:

-1 kilo lækre øko citroner (ikke overflade behandlet)

-40-90 gram grå havsalt

-1 liter Fido patent glas

Skrub citronerne under vandhanen.

Skær citronerne i kvarter uden at komme helt ned, så de er åbnet men uden at de falder fra hinanden.

Pil stenene ud.

Gnid lidt af saltet på inder og ydersiden af citronerne.

Drys lidt af saltet i bunden af patentglasset. Jeg bruger i alt mellem 40-90gr salt. Denne her omgang blev det til 60 gram cirka. Smag lidt undervejs, det skal være god blanding af sur og salt, smagen vil blive blidere og anderledes efter 4 uger!

marokkanske citroner

Saltede citroner i patentglasset

Prop citronerne i glasset.

Drys lidt mere af saltet ovenpå citronerne.

Press dem godt ind så saften løber ud af dem, bliv ved med at trykke dem ned indtil saften kommer helt op over dem.

Er der ikke nok saft til at dække dem og du har brugt alle din kræfter så brug evt lidt ekstra presset citronsaft.

marokkanske citroner

Citronerne helt under lage

Når væsken (lage) er helt op over citronerne og intet stikker op over væsken lukker du låget.

Stil dem på et tallerken på køkkenbordet i 4 uger. Bagefter kommer de på køl og er holdbar i flere år (de varer nok ikke så længe).

De kan spises som tilbehør, som smags giver til mange retter eller som lækkert snack!! Uopvarmet er de fyldt med probiotika, opvarmet mister de de gode bakterier men er smagen stadig helt fantastisk lækkert.

17s COMMENTS

17 thoughts on : Marokkanske Citroner

  • Karen voetmann
    marts 23, 2015 at 10:54 am

    Hvis man ikke vil presse citronerne for saft, kan de dækkes med olivenolie. Og så kan de opbevares udenfor køleskabet.

    • Michelle
      marts 24, 2015 at 9:19 am

      Det kan man nok, men det er så en helt anden måde at gøre det på. De her citroner kan også holdes udenfor køleskabet, de ændrer så bare smagen en lille smule jo længere de står. Men det er hellere ikke dårligt!

  • Isabella
    marts 30, 2015 at 5:41 pm

    Hej Michelle
    Jeg satte citroner over den 24.3. Det var svært at presse dem under væsken for de blev med at glide op. Så satte jeg et lille glas oveni som pressede det ned.
    Men det bobler ikke.. Skal det ikke gøre det?
    Kh Isabella

    • Michelle
      april 3, 2015 at 8:06 pm

      De bobler en smule her, du behøver ikke at kunne se det. God idé med glas!!

  • Isabella
    april 1, 2015 at 5:47 pm

    Citronerne bliver ved med at glide op! Satte et glas ovenpå og det blev bedre, men det bobler ikke.

  • Isabella nielsen
    april 1, 2015 at 5:49 pm

    Citronerne blev ved med at glide op. Så satte jeg et glas ovenpå og det hjalp lidt. Men den bobler ikke

  • oktober 29, 2015 at 3:42 pm

    Kan man ikke bruge andre glas end med patentlåg

    • Michelle
      oktober 29, 2015 at 3:47 pm

      Fordeler ved patentglas er at de lukker CO2 ud uden at lukke ilt i. Hvilket resulterer i at fermenteringen har mindre chance for mug osv. Det er den nemmeste løsning hvis man ikke vil bruge et gærlås for eks. Alternativt kan man også bruge syltekrukker, men der er bare en større risiko for et mislykket projekt på den måde. Derfor jeg altid anbefale patentglas. De er brugsvenlig og “idiotsikre”, for at sige det sådan ?

  • Randi Nielsen
    juli 1, 2016 at 7:52 am

    Tak for din side!
    Når man læser om fermenteret frugt, f.eks. mirabeller, så står der altid, at det skal være umodne. Er det fordi, at modne mirabeller/kirsebær vil udvikle alkohol, når de bliver fermenteret, og at man så er ude i at lave vin, som vel er en anden proces?

    • Michelle
      juli 15, 2016 at 9:35 pm

      Hej Randi! Ja, det er nemlig helt rigtig. Jo mere sukker jo mere alkohol i det færdig gærede produkt ?

  • Julian
    august 25, 2016 at 6:52 am

    Hej Michelle,

    Jeg er gået igang med at fermentere efter årstidernes fantastiske bog. Mit første projekt blev disse marokkanske syltede citroner – I dag er der gået en ugestid og i overfladen af væsken så jeg desværre noget der lignede små hvide “mug” samlinger. Skal det hele kasseres eller kan man godt fjerne det med en teske?

    Jeg er usikker på om fejlen er patentglasset, som jeg købte i Kiwi og hvilket ikke virker helt tæt, hvis jeg vender det på hovedet. Eller om det er fordi jeg har åbnet det og lukket det hver dag efter Årstidernes anbefaling ift. at undgå overtryk den første uge.

    • Michelle
      august 25, 2016 at 4:58 pm

      Hej Julian, jeg kender desværre ikke det opskrift du taler om. Hvis du tror der er mug (behåret) så vil jeg personlig kassere det hele. Jeg åbner hellere ikke for glasset mens det fermenterer. Fido patentglas eller dem fra IKEA er gode.

  • Susan
    maj 25, 2017 at 4:30 pm

    Jeg har fået en uklar geleagtig substans i mit glas med citroner, som jeg satte over for 6 måneder siden. Citronerne smager fint, der er ikke noget i vejen med dem, men hvad er substansen og kan den bruges til noget?

    • Michelle
      maj 27, 2017 at 11:36 am

      Jeg tror ikke det kan bruges til noget, det er pga frugtsukker og fermenteringen..!

  • Susan
    maj 27, 2017 at 7:16 am

    Der er kommet en geleagtig substans i mine 6 måneder gamle citroner. Hvad er det og kan det bruges til noget (i stil med kombucha, brød el lign.)

  • Janne
    oktober 23, 2017 at 2:13 pm

    Der er kommet mug på mine citroner. Den der er over væske. Kan de andre bruges?

    • Michelle
      november 18, 2017 at 5:20 pm

      Hvis den ikke mugner under overfladen eller rører de andre vil jeg personlig bruge dem, men ved tvivl så smid ud, det er det ikke værd at blive syg over!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *