Home / Dessert / Kombucha Vingummier med Hyld og Magnesium
20 november, 2015

Kombucha Vingummier med Hyld og Magnesium

Comments : 13 Posted in : Dessert, Ikke kategoriseret, Kombucha, Mad Inspiration, VandKefir on by : Michelle
Tags:, , , , , ,

Kombucha Vingummier

Kombucha Vingummier

Denne version af mine vingummier er lavet med både hyldebær syrup og magnesium citrat. En vitamine slik bombe med alt det gode fra Kombucha. Mine børn elsker dem og jeg giver dem både vingummier med i madpakken eller som lidt lækkert ekstra i ugedagene. Børnene i klassen er vildt misundelige!!!

For min sidste opskrift på vingummier se her

Opskriften på de røde:

  • 200 ml færdig Kombucha, jeg har brugt hibiscus Kombucha
  • 100 ml hyldebær sirup (opskrift her)
  • 4-5 store spsk Great Lakes beef gelatine (almindelig øko gelatine i pulverform kan også bruges)
  • Eventuel 4-5 spsk magnesium citrat (pulverform, jeg bruger en der hedder Natural Calm)

Piskeris, lille gryde og en målebeger.

Start med at piske gelatinen ud i det kolde hyldebær sirup i en lille gryde.

Hvis du bruger magnesium citrat så pisk det ud i din Kombucha i en (glas) målebeger, 1 spsk ad gangen da det skummer meget!

kombucha vingummier

Magnesium citrat pisket ud i kombucha, lad skummet falde lidt inden du tilføjer mere

Varm nu din hyldebær/gelatin blanding på meget svag varme. Det ligner lidt en hård klump men vil smelte så snart det varmer lidt op.

kombucha vingummier

Gelatinen pisket ud i det kolde hyldebærsirup, smelt det på meget svag varme!!

Varm det kun indtil gelatinen er smeltet, det skal hverken koge eller blive brandvarm, brug så lidt varme som du kan.

Hæld nu hyldebær/gelatine blandingen i kombucha’en, pisk det mens du hælder det i men sørg for det ikke skummer for meget.

kombucha vingummier

Hæld det nu i silikone chokolade forme, stil dem på et spækbræt så de nemt kan stilles på køl bagefter. Jeg har købt min former i holland men de fåes også i netto omkring jul (spotvarer) eller på ebay.com for eks.

kombucha vingummier

kombucha vingummier

Når formene er fyldt stiller du dem på køl i omkring 2-3 timer. Tryk dem ud af formene og holdt dem i en lukket beholder på køl. De kan holde sig i en uge men er nok spist før!!

kombucha vingummier

Opskriften på de gule:

  • 200 ml færdig Kombucha, jeg brugte grøn the Kombucha
  • 100 ml citronsaft
  • 4-5 store spsk Great Lakes beef gelatine
  • 1 spsk honning
  • eventuelt 4-5 spsk magnesium citrat.

Fremgangsmåde er det samme som for de røde, nu erstattes hyldebær sirup dog med citronsaften.

Great lakes beef gelatine fåes på iherb.com (brug kode LEP171 og få rabat), husk dog at der kan komme ekstra moms på bestilling til danmark over 80kr. Alternativt kan man også bestille den fra Holland, på ergomax.nl. De sender også til DK. Der fåes også øko gelatine fra svin i DK, prøv i helsekosten.

Magnesium citrat fra Natural calm kan også købes på Iherb.com. Jeg har ikke kigget efter magnesium citrat i pulverform andre steder, men mon ikke det findes.

Vandkefir kan bruges som erstatning af kombucha.

For en vegetar version kan man bruge agar agar i stedet.

Jeg har dog ikke selv prøvet det med agar agar. Jeg tror konsistensen bliver en smule anderledes samt at man skal eksperimentere lidt med mængden. Lad mig vide hvis du prøver med agar agar!!

kombucha vingummier

13s COMMENTS

13 thoughts on : Kombucha Vingummier med Hyld og Magnesium

  • Anne Walsøe
    december 16, 2015 at 11:20 pm

    hvorfor kommer du magnesia citrat i dine vingummi? Er det som mineraltilskud eller betyder det noget for konsistensen? Hilsen Farmor Anne

    • Michelle
      december 17, 2015 at 2:34 pm

      Det er bare som tilskud og kan sagtens undlades! ?

  • Gittemira Jul
    december 29, 2015 at 8:37 pm

    Hejsa
    Hvor køber du den gelatine du bruger. Jeg kan kune finde den på en dansk hjemmeside (til overpris) 🙂
    Mvh Gittemira

      • Gittemira Jul
        januar 18, 2016 at 5:28 pm

        Kan du også fortælle mig hvad forskellen på den røde og den grønne er? Jeg kan nemlig ikke helt læse mig frem til det;)

        • Michelle
          januar 18, 2016 at 8:08 pm

          De røde er med hyld, de gule med citron ?

          • Gittemira Jul
            januar 18, 2016 at 9:10 pm

            Nu er jeg helt forvirret:) Der står at de er smagsneutrale. Er det ikke dem fra great lakes vi snakker om?

          • Michelle
            januar 19, 2016 at 12:08 pm

            Hahaha.. Jo! Jeg troede du talt om smagerne på vingummierne!! Den røde laver gelatine, den grønne er mere forarbejdet og laver ingen gelatine ?

  • Ragnild
    maj 2, 2017 at 4:05 pm

    Hvor kan man købe Kombucha? …. eller lave/ brygge?

    • Michelle
      maj 2, 2017 at 7:28 pm

      Bliv medlem af Facebook gruppen “kefir og kombucha DK” og få fat i en scoby der til at starte kombucha bryg op derhjemme . Vi er mange derind der deler ud. Opskriften til kombucha ligger her på hjemmesiden

  • Line
    juni 21, 2017 at 12:48 pm

    Det må jeg prøve at lave 🙂

    citronsaft – er det blot presset citron? Bliver det ikke rigtig surt så?

    • Michelle
      juni 21, 2017 at 3:33 pm

      Ja det er, brug efter smag og behag..!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *