Home / Kombucha / Kombucha Kontinuerlig Bryg eller Continious Brew
29 april, 2015

Kombucha Kontinuerlig Bryg eller Continious Brew

Comments : 25 Posted in : Kombucha on by : Michelle
Tags:, , , , , , ,

At lave en kontinuerlig bryg med enten kombucha eller vandkefir (som nogle i gruppen gør) er en meget nemt og tidssparende måde at brygge på.

kombucha bryg

Kombucha kontinuerlig bryg

I stedet for at man skal skifte hele indholdet hele tiden tapper man nu bare fra (ved brug af hane) hvad man vil bruge, og fylder på med sød the når man er klar til det igen.

Den her glas med tappehane er på 8 liter, og fåes bland andet i Imerco og online på Bendt Brandt.

Jeg plejer at brygge interval med dem så der altid er noget færdig. Jeg tapper omkring 5 liter på en gang og fylder på når jeg har lyst, det er færdig igen efter omkring 5-10 dage, alt afhængig af temperatur og hvor meget rest’væske’ der var tilbage.

kontinuerlig bryg kombucha

glas med 8 liter kombucha

Smag ved at tappe noget fra. Nogle gange er det en god ide at røre lidt rundt i den inden man tapper. Det gør ikke noget scoby bliver lidt forstyrret, der er rigeligt af den.

Hvis ikke man har lyst til at lave nyt kan den bare stå som den er med færdig kombucha i indtil du er klar igen. Vær dog opmærksom på at når de 8 liter står for længe bliver det hele eddike sur, så det er lidt ærgerligt. Men så kan man altid tappe noget fra og tilføje mere sød the.

Når scoby er vokset for tyk og din bryg er færdig for hurtig, tager du bare noget fra.

Man renser det store glas en gang i mellem, alt fra 3-6 måneder vil jeg sige. På et tidspunkt er der for meget gær i bunden og trænger hanen måske til at blive renset.

Hvis jeg vil fylde 6 liter på så laver jeg en liter meget stærk sød the efter opskriften (the og sukker til 6 liter) som jeg bagefter fortynder med 5 liter koldt vand.

Man kan også bare tappe glas løbende, vær så opmærksom på at smagen vil ændre sig fra sød til sur-sød til sur. Så fylder man bare op når der er få liter tilbage.

kombucha kontinuerlig bryg

Næsten tom og klar til at blive fyldt på.

25s COMMENTS

25 thoughts on : Kombucha Kontinuerlig Bryg eller Continious Brew

  • Nille Glæsel
    maj 26, 2015 at 12:45 pm

    Hvordan tar jeg en “baby” fra? Deler babyen seg fra moren?
    Mvh Nille

    • Michelle
      maj 29, 2015 at 3:06 pm

      Ja. Der vokser nyt baby hver gang man brygger. Ind i Facebook kefir og kombucha gruppen deler vi flittig ud 🙂

  • Marienta
    september 6, 2015 at 7:02 am

    Hej. Dejlige fantastiske opskrifter du laver. Meget appetit vækkende.
    Jeg kan ikke få jun opskriften frem? Eller det er måske stærk the ligesom kombucha?!
    Dosa opskriften er svær at få frem. Har haft den men kan ikke finde den nu?!

  • Felicia
    december 5, 2015 at 10:43 pm

    Jeg kan se at tappen på Kilner glasset er metal. Kommer den ikke i kontakt med kombuchaen indvendigt?

    • Michelle
      december 5, 2015 at 11:20 pm

      Den er plast indeni.

  • Felicia
    december 5, 2015 at 10:48 pm

    Jeg glemte at tilføje: Hvordan får du låget af Kilner glasset, så der kan være viskestykke i stedet?

    • Michelle
      december 5, 2015 at 11:21 pm

      Den kan man nemt pille af på bagsiden ?

  • Rune
    marts 14, 2016 at 8:11 pm

    Hej Michelle så er jeg klar til at prøve kræfter med kombuchaen 🙂 både vand og mælkekefir kører bare og det er vildt populært herhjemme og gæsterne synes godt om det. Men mit spørgsmål er hvorvidt dine erfaringer siger dig hvilken the man kan bruge vi drikker sådan noget celistial te herhjemme som er urte the og favoritten er en der hedder Rooibos men kan det mon bruges får en sjovt imorgen og vil ikke spolere den allerede fra en start 🙂 endnu engang så mange gange tak for din gode side eller sider 🙂

    • Michelle
      marts 15, 2016 at 9:42 am

      Hej Rune ?, scoby kan godt bruge rooibos, men det den har brug for fra the er garvesyrer/tanniner. Derfor er en blanding med rigtig the at fortrække, ligesåvel som mange urter også indeholder garvesyrer. Herhjemme er hibiscus/Kukicha (kviste the/ 3 års the) pt favorit. God brygning!

  • Bine
    april 1, 2016 at 2:47 pm

    Hej Michelle

    Når du laver kombucha med smag af hibiscus, laver du så først almindelig kombucha og når den er fermenteret, så tilsætter du hibiscus blomster?
    I så fald man også gerne vil tilsætte en frugtsmag, juicer man så fx. en ananas og putte saften sammen med kombuchaen? Hvor mange hibiscus blomster til hvor meget kombucha? Og hvor meget saft/bær til 1 ltr kombucha?

    Mange tak for inspiration 🙂

    • Michelle
      april 1, 2016 at 6:34 pm

      Jeg laver min the til Kombucha på tørret hibiscus (tilsætter to håndfuld til 16 liter, så en lille spsk pr liter nok), og bruger lidt andet også, Kukicha/hvid the/grøn the. Frugt tilsætter jeg først til det færdige Kombucha.

  • Pingback: Små ting #17 | Bærmonster

  • Amy
    juli 4, 2016 at 8:49 pm

    Hej,
    skal man komme kombuchaen på patentflasker når scobyen bliver fjernet, eller er det ok med flasker med skrue låg (quattro)?
    Jeg går ud fra hvis jeg også vil springe ud i vandkefir så burde jeg skaffe mig nogle patent glas og flasker? 🙂

    på forhånd tak

    • Michelle
      juli 15, 2016 at 10:19 pm

      Patentflasker holder C02 i din drinks hvilket betyder brus. Det er derfor man bruger dem. Andre flasker kan lukke luft ud.

  • Pingback: Guide: Bryg din egen kombucha | Bærmonster

  • mike
    december 10, 2016 at 2:15 pm

    Hej
    Jeg har et spm til selve scobyen. SKAL man fjerne babyen og holde scobyen solo og tynd?
    Altså sker der noget kemisk ved at lade den blive så scoby(erne) så at sige er flere? Kan det skade kombuchaen at have flere scobyer i?

    mvh

    • Michelle
      december 11, 2016 at 12:57 pm

      Jo flere scobyer der er i jo hurtigere din brug bliver sur.. Derfor det er bedst at tynde ud.

  • Susanne Brandt
    marts 15, 2017 at 1:39 pm

    Hej Michelle.
    Hvor hurtigt kan man sige at Scoby “spiser” sukkeret? Jeg vil nødig drikke en meget sukkerholdig drik hver morgen, så jeg vil derfor rigtig gerne vide om sukkeret bliver helt fortæret og omdannet og hvor tidligt i processen det sker?
    Tak for hjælpen. Hilsner fra Susanne

    • Michelle
      marts 15, 2017 at 2:15 pm

      Det begynder at blive omdannet fra dag 4-5 af, og fortsætter så helt op til 20+ dage efter. Men smag på det, du riskerer at det hurtig bliver meget sur jo længere det står. Alt sukkeret bliver dog ikke omdannet.. så der vil altid være noget af sukkeret tilbage i den færdige bryg

      • Susanne Brandt
        maj 15, 2017 at 12:54 pm

        Tak for svaret. Hilsen Susanne

  • michael meiner
    august 10, 2017 at 12:34 am

    er i gang med første bryg men synes min scoby ligne en gamle sur karklud efter 5 dage .
    (ingen mug at se )
    mvh michael meiner

    • Michelle
      august 10, 2017 at 8:39 am

      Det kan de godt ligne ja, kom i Facebook gruppen Kefir og Kombucha Dk og kig på billederne der eller del dit!

  • Lotte
    september 7, 2017 at 8:32 am

    Min hane klogger til, så jeg ikke kan tømme gennem hanen – har du et trick til at undgå det eller at rense den??

    • Michelle
      september 7, 2017 at 8:34 am

      Du kan hive den scoby der sidder fast id med pincet. Det sker herhjemme næsten aldrig da der er ret meget tryk på når hanen bliver åbnet og alt skyller med ud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *