HomeFermenterede Grøntsager Kimchi Krydderi eller Umami Drys

Kimchi Krydderi eller Umami Drys

Comments : 6 Posted in : Fermenterede Grøntsager, Mad Inspiration on by : Michelle Tags: , , , , , , ,

Den her mega lækre drys opståede faktisk ved fejl, da jeg var kommet til at oversalte en af mine kimchi glas. Oopsie.

For en god opskrift til kimchi klik her.

Da vi, selvfølgelig, ikke kan lide madspild herhjemme, valgte jeg at tørre indholdet i ovn/tørreovn.

Jeg lagde alt indholdt fra glasset ind i ovnen, væsken var trukket helt ind i grøntsagerne, så der var intet overskydende. Derefter tørrede jeg det på laveste temperatur indtil det blev knasende. Tørreovnen er nok det bedste valg, hvis man har sådan en.

kimchi krydderi

Min oversalte kimchi på risten

Det blev så godt. Og duften der spredte mens det tørrede var himmelsk, børnene spurgt gentagne gange hvad det var der duftede så godt, og om jeg var igang med at lave chips :D.

kimchi krydderi

Færdig tørret, lige til at ryste af

Det er faktisk lidt a la chips, og minder også lidt om ristet løg. Bare meget bedre!!

kimchi krydderi

Når det er færdigtørret kan det bruges til at tilføje umami til storset alle retter. Ovenpå spejleæg, supper, pastasovs eller bare på en ostemad.

kimchi krydderi

Blomkål kyllingefond suppe med kimchi topping/umami drys

Sådan kan man bare se, en ommer er aldrig rigtig en ommer!

 

6s COMMENTS

6 thoughts

  • Margit
    marts 3, 2018 at 12:33 pm

    Det lyder vildt spændende. Når dette nu er en lille fejlregningen har du så nogen ide om hvor meget salt du brugte til dette drys? ,, jeg kunne godt tænke mig at lave det til mit køkkenoplevelse når mine veninder kommer på besøg. Tak for en fantastisk side.

    • Michelle
      marts 10, 2018 at 9:45 pm

      Nej desværre …

  • Lone olsen
    august 30, 2018 at 9:38 am

    Forsvinder de gode mælkesyrebakterier ikke ved opvarmning?

    • Michelle
      oktober 24, 2018 at 2:17 pm

      Jo, i dette tilfælde er det for smagens skyld

  • Lone olsen
    januar 8, 2019 at 4:01 pm

    Hvor lave grader kan der ovn tørres uden at de gode bakterier forsvinder og uden at dårlige bakterier overtager?

    • Michelle
      januar 12, 2019 at 8:59 pm

      Omkring 40 gr, men jeg brugte det her mere til smag end ‘sundhed’

Skriv et svar til Michelle Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.