Home / Fermenterede Grøntsager / Kimchi Krydderi eller Umami Drys
31 august, 2015

Kimchi Krydderi eller Umami Drys

Posted in : Fermenterede Grøntsager, Mad Inspiration on by : Michelle
Tags:, , , , , , ,

Den her mega lækre drys opståede faktisk ved fejl, da jeg var kommet til at oversalte en af mine kimchi glas. Oopsie.

For en god opskrift til kimchi klik her.

Da vi, selvfølgelig, ikke kan lide madspild herhjemme, valgte jeg at tørre indholdet i ovn/tørreovn.

Jeg lagde alt indholdt fra glasset ind i ovnen, væsken var trukket helt ind i grøntsagerne, så der var intet overskydende. Derefter tørrede jeg det på laveste temperatur indtil det blev knasende. Tørreovnen er nok det bedste valg, hvis man har sådan en.

kimchi krydderi

Min oversalte kimchi på risten

Det blev så godt. Og duften der spredte mens det tørrede var himmelsk, børnene spurgt gentagne gange hvad det var der duftede så godt, og om jeg var igang med at lave chips :D.

kimchi krydderi

Færdig tørret, lige til at ryste af

Det er faktisk lidt a la chips, og minder også lidt om ristet løg. Bare meget bedre!!

kimchi krydderi

Når det er færdigtørret kan det bruges til at tilføje umami til storset alle retter. Ovenpå spejleæg, supper, pastasovs eller bare på en ostemad.

kimchi krydderi

Blomkål kyllingefond suppe med kimchi topping/umami drys

Sådan kan man bare se, en ommer er aldrig rigtig en ommer!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *